Doğu Anadolu Bölgesi’nin en yoğun ulaşım hatlarından biri olan Van ile Erciş arasındaki bağlantı yolunda, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yürekleri dağlayan bir kaza vuku buldu. Henüz tam olarak belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkan sivil bir aracın, yol kenarında konuşlanmış güvenlik güçlerine ait araca arkadan süratle çarpması sonucu adeta can pazarı yaşandı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da savrulurken, sessizliği ambulans ve polis sirenleri bozdu. Bölgede derin bir hüzne yol açan bu feci kaza, askeri camiayı ve kenti yasa boğdu.

ÜNSELİ YAKINLARINDA CAN PAZARI: 1 JANDARMA ŞEHİT OLDU
Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen askeri aracın içerisinde bulunan kahraman jandarma personelimizden biri, olay yerinde şehitlik mertebesine ulaştı. Araçta bulunan ve darbenin etkisiyle savrulan diğer 4 jandarma personeli ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Güvenlik güçlerinin bulunduğu aracı adeta biçen 06 DJA 494 plakalı sivil hafif ticari aracın sürücüsü de kazanın ardından araç içerisinde sıkışarak yaralılar arasında yer aldı.
Olayı gören diğer sürücülerin durumu acil kodla bildirmesiyle birlikte, 112 Acil Çağrı Merkezi bölgeye çok sayıda ambulans, bölge trafik ekipleri ve emniyet gücü sevk etti. Kısa sürede Ünseli köyü yakınlarındaki kaza kırım noktasına ulaşan sağlık personeli, ilk olarak şehit düşen jandarmanın kontrollerini gerçekleştirdi. Hemen ardından hayatını kaybeden kahraman askerimiz, otopsi ve resmi prosedürlerin tamamlanması adına Erciş Devlet Hastanesi morguna nakledildi.
YARALI ASKERLER VE SÜRÜCÜ HASTANEYE KALDIRILDI
Meydana gelen kazanın ardından yol tek taraflı olarak trafiğe kapatılırken, polis ve jandarma ekipleri yeni bir kazanın yaşanmaması adına çevre güvenliğini sağladı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından, kazada yaralanan 4 asker ile hafif ticari aracın sivil sürücüsü, zaman kaybetmeden ambulanslarla Erciş Devlet Hastanesi’ne taşındı. Acil serviste tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının yakından takip edildiği bildirildi.
Kazanın ardından hurdaya dönen araçların yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmalarının yürütülmesi için kara yolları ekipleri de bölgeye sevk edildi. Askeri aracın park halinde olduğu sırada sivil aracın hangi nedenlerle kontrolden çıkıp bu noktaya savrulduğuna yönelik adli pencereler aralandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin feci kazanın gerçekleştiği Ünseli mevkiindeki fren izleri ve araç parçaları üzerindeki teknik çalışmaları devam ederken, idari ve adli soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.





