Konya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve İstihbarat Şefi Muhammed Esad Çağla, kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Konya’nın en köklü üniversitelerinden olan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gerçekleştiren ziyarette Konya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak gazete çalışmaları hakkında Rektör Yılmaz’a bilgi verdi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da Konya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve İstihbarat Şefi Muhammed Esad Çağla’ya ziyaretleri için teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

REKTÖR YILMAZ’DAN YENİGÜN’E ÖZEL AÇIKLAMALAR

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Konya Yenigün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Kendisini Selçuk Üniversitesi Rektörü olarak atayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasını başlayan Rektör Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü, “1992 yılında öğrenci olarak SÜ başladım. Yıl 2024 ve üniversitemizde idari görevim oldu. Öğrenciliğim ve akademik çalışmalarımın hepsi üniversitemizde geçti. Üniversitemizin daha iyi olması için hem akademik anlamda hem de mevcut sorumluluklarını ve görevleri yerine getirme anlamında üzerimize düşen bütün vazifeyi yapacağız. İnşallah üniversitemizin eğitimini daha iyiye taşımak akademik çalışmaları daha ön plana çıkarma adına gayret içerisinde olacağız inşallah. Bu çalışmaları yaparak öğrencilerimizin, akademik personellerimizin ve idarecilerimizin uygun şartlarda uygun ortamda huzurlu ortamda çalışması için gayret içerisinde de olacağız.”

‘YENİ AKADEMİK DÖNEME HAZIRIZ’

SÜ olarak yeni akademik döneme hazır olduklarını ifade eden Rektör Yılmaz şunları söyledi, “Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz ile mevcut öğrencilerimiz kayıt yenileme çalışmalarını tamamladı.  Akademisyenlerimizin eğitimlerini rahat bir şekilde verebilmesi adına hazırlıklarımızı tamamladık.  İnşallah 2024- 2025 Eğitim Öğretim yılına üniversite olarak hazırız. Bu süreçte öğrencilerimize ve akademisyenlerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyoruz.”

‘SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KONYA SAĞLIĞINA ÇOK CİDDİ HİZMET EDİYOR’

Selçuk Üniversitesinin Konya sağlığına ciddi bir hizmet ettiğine ifade eden Rektör Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Hastanemiz 3. Basamak Sağlık hizmeti sunan bir kuruluş. Bakıldığı zaman yıllık 300 bin hastamız yatarak tedavi gördüğü, yıllık yine 100 binden fazla ameliyat olduğu, bu ameliyatlar özellikli ameliyatlar. Bunların yüzde 30 35’i ameliyatlar tümör cerrahisi, kalp ameliyatların yapıldığı önemli bir merkez. Yine 1 milyonun üzerinde poliklinik hizmeti sunan bir kuruluş. Benzer şekilde Diş Hekimliği Fakültesi. Yine eşzamanlı olarak Türkiye’de nadir çok özellikli ve donanımlı bir hayvan hastanemiz var. Hayvan Hastanemizin de hizmetleri daha çok artırma adına çalışmalarımız var. Selçuk Üniversitesi Konya sağlığına çok ciddi hizmet ediyor. Konyalıların daha sağlıklı olması için bir gayret içerisinde. Tıbbi donanım, bilgi beceri, yapılan cerrahi işlemler, yapılan medical tedaviler açısından Türkiye ve dünya standartlarının üzerinde. Burası SÜ TIP Fakültesi Hastanesi.  “

‘HASTANEMİZ BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP’

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yenilenmesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Rektör Yılmaz, “Son 20 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde en büyük değişim sağlık alanında oldu. Bu süreçte Konya özelinde birçok yeni hastane sağlık sistemine dahil oldu. Burada hem tıbbı cihaz donanım, mekanik alanlar, hem hasta konforu açısından ciddi bir seviyenin üzerine çıkıldı. SÜ Tıp Fakültesi Hastanemizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 2009 yılında faaliyete başladı ve 2010 yılında resmi açılışı yapıldı. Hastanemizi şu anki güncel hastaneler ile kıyasladığımız zaman verilen sağlık hizmetinde hiçbir şekilde eksiklik olmamasına rağmen fiziki anlamında geri kalması ve konfor anlamında hastanemizin yenilenmesi bir ihtiyaç. SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi sadece Konya’ya hitap eden bir hastane değil. Çevre illere de hitap eden bir hastane. Hastanemiz büyük bir potansiyele sahip. Daha güzel daha kaliteli konforu daha yüksek bir sağlık hizmeti sunumu için hastanemizi yenileme ihtiyacımız var. İmkanlar ölçüsünde gerek devletimizin kanalıyla gerekse bağışçılarımızın kanalıyla bir yenilenmenin çok uygun ve güzel olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

‘ECZACILIK FAKÜLTESİ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ’

Eczacılık Fakültesi inşaatında sona gelindiğini ve İkinci dönem itibariyle binanın hizmet vermeye başlayabileceklerini düşündüğünü ifade eden Rektör Yılmaz, “Eczacılık Fakültesi binası üniversitemize kazandırılmış yeni bir binamız. İhtiyacı olan fakülte binalarımız da var. Ama bu zaman içerisinde belli bir sistematik halinde yapılacak olan işlemler.”

‘ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMSİYORUZ’

Yeni dönemde üniversite sanayi işbirliği konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade eden Rektör Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü, “Üniversite akademisyenlerimizin üretmiş olduğu akademik verinin mutlaka sanayide ekonomik katkıya dönmesi gerekli. Biz bunun için bütün altyapı hazırlığını, üniversite sanayi işbirliği için atılması gereken bütün adımları atmayı planlıyoruz. Bununla ilgili TEKNOKENT’imiz, İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezimi ile Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası ve diğer sanayi kuruluşları ile birlikte bağlantılarımızı güçlendirmeye onların isteklerini ve taleplerini karşılama yönünde üniversite olarak yapılacak bütün işlere destek olmaya gayret edeceğiz.”

‘GÜÇLÜ BİR LABORATUVAR ALTYAPIMIZ VAR’

Ehliyet şartları değişti: Gece sürüşü de olacak Ehliyet şartları değişti: Gece sürüşü de olacak

Üniversitelerinin güçlü bir Laboratuvar alt yapısı olduğuna dikkat çeken Rektör Yılmaz şunları aktardı; “Bilişim ve teknoloji anlamında hocalarımızın kullanabileceği Laboratuvarlarımız hem fakülteler bazında hem de İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi bazında çok ileri düzeyde hem görüntüleme yapılabilecek. Molekülel, hücresel düzeyde çalışmalar yapılabilecek, bunlara yön verebilecek altyapı olarak donanımız var. Bu hem üniversite hocalarımızın hem de özel sektörde hem de diğer üniversitede akademisyenlerin çalışmasını devam ettirebilmesi için elverişli ve uygun bir ortam olması bizleri mutlu ediyor.”

Muhabir: MUHAMMED ESAD ÇAĞLA