Konyaspor’da, transfer çalışmaları Antalyasporlu Ertuğrul ile sürdürülürken, ikinci yarı hazırlıkları da iki günlük izinin ardından bugün akşam Tatlıcak tesislerinde başlayacak.  İkinci yarı hazırlıklarının ilk bölümünü Antalya Belek’te gerçekleştiren ve yoğun antrenmanlarla birlikte yabancı takımlarla 3’de hazırlık maçı oynayan yeşil-beyazlı takımda, kampın ardından verilen iki günlük izin bitti. Kartallar, bugün Tatlıcak tesislerinde toplanacaklar ve 23 Ocak Pazar günü içi sahada Bursaspor ile yapılacak ikinci yarı ilk maçının hazırlıklarına, saat 18.00’de M. Tevfik Lav tesislerinde başlayacaklar. Konyaspor’da antrenmanlar hafta boyunca devam edecek. Son transferler Robak ve Ertuğrul için özel antrenman programı uygulanacak.
Antalya kampında,  Bielfeld,  Williem ve Lokomotiv Moskova takımlarıyla oynanan hazırlık maçlarında, ilk yarıya soranla daha iyi bir görüntü veren Konyaspor’da, ligin ikinci yarısına ümitle bakılıyor. Bursaspor maçıyla başlayarak seri galibiyetler almayı amaçlayan Konyaspor’da hedefin en az 25 puanın üzerine çıkmak olduğu ileri sürüldü.  Konyaspor, ligin ikinci yarısında 8 maçını içeride ve 9 maçını ise deplasmanda oynayacak. Kartal’da; dört büyüklerden Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynanacak maçların deplasmanda olması avantaj olarak değerlendirilirken, düşme hattında bulunan Bucaspor ve Kasımpaşa maçlarının deplasmanda olması da dezavantaj olarak görülmekte.
Konyaspor’da, transfer çalışmaları da devam ediyor. Beşiktaşlı Fatih Tekke’nin Ankaragücü’ne gideceği şeklindeki haberlerin ardından transferde başka futbolculara dönen yönetim, ilk olarak Antalyasporlu Ertuğrul’u takıma kazandırdı. Tecrübeli futbolcu, önceki akşam başkan Bahattin Karapınar'ın da hazır bulunduğu törende kendisini 1,5 yıllığına yeşil beyazlı renklere bağlayan resmi sözleşmeyi imzaladı. Bursasporlu Hüseyin Cimşir’ini transferini de gündeme alan Konyaspor yönetimi, Pazartesi günü de Polonyalı futbolcu Robak’a imza attıracak. Bilindiği gibi Robak hafta içerisinde Belet kampına katılmış ve antrenmanlara başlamıştı.
Konyasor’un yeni transferi Ertuğrul Arslan, ilk yarı itibariyle istenmeyen durumda olan Konyaspor'a içerisinde bulunduğu durumdan kurtulmasına katkıda bulunmak adına geldiğini belirterek, tüm şehir ve camia olarak kenetlenip takımımızı ligde tutacaklarını söyledi. 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Ertuğrul Arslan, Konyaspor'a geldiği için mutlu olduğunu belirtirken, çok çalışarak takımı sezon sonunda ligde tutacaklarına inandığını bildirdi. Açıklamasına "Büyük bir camiaya geldiğimin ve sorumluluğumun farkındayım" sözleriyle başlayan Ertuğrul Arslan, "Konyaspor'dan transfer teklifi gelince mutlu oldum ve buraya gelmek istediğimi yöneticilere söyledim. Kendileri de bana anlayış gösterdiler ve transferim gerçekleşti. Öncelikle transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk yarı sonunda bulunduğu yer Konyaspor'a yakışmıyor. Bunu biliyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte Bursaspor maçıyla başlayacak 17 maçlık dönemde başarılı sonuçlar alarak Konyaspor'u Spor Toto Süper Lig'de tutacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda tüm şehrin ve camianın kenetlenmesi ve bize destek olması gerekir. Büyük Konyaspor camiası el ele verip birlik beraberlik içerisinde hareket ederek bunu başaracak" şeklinde görüş belirtti.
26 Ocak 1980 Sivas doğumlu olan Ertuğrul Arslan, 1998 yılında Kayserispor ile profesyonel futbol yaşantısına başladı. Daha sonrasıyla sırasıyla Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, Bursaspor (kiralık), Sivasspor, Elazığspor (kiralık), Sivasspor ve son olarak Antalyaspor formalarını giydi.
2007-2008 szonunda transfer olduğu Antalyaspor'daki ilk sezonunda 27 maçta 1 gol atan Ertuğrul Arslan, 2008-2009 sezonunda 29 maç (1 gol), 2009-2010 sezonunda 28 maç ve 2010-2011 sezonunun ilk yarısında 14 maçlık performans sergiledi.
Editör: TE Bilişim