Son aylarda yaşanan fiyat artışları basın sektörünü de oldukça etkiledi. Özellikle gazete maliyetlerini oluşturan kâğıt, kalıp ve mürekkep başta olmak üzere tüm malzemelerin döviz cinsinden fiyatları oldukça arttı.  Basın sektöründe yaşanan fiyat artışları sebebiyle sektörde bıçak kemiğe dayandı. Gerekli destekler sağlanmazsa yüzlerce yerel medya kuruluşu kapanacak, binlerce medya çalışanı işsiz kalacak.  Özellikle şehirlerin sesi olan yerel basının nefes alabilmesi için gerekli çalışmaları hükümetimizin bir an önce başlatması gerekiyor. Yerel basın olmadan yaygın basın olmaz. Yerel basının ayakta  kalması demek yaygın basının da ayakta kalması demektir.

Özellikle daha önce de sık sık dile getirdiğimiz gibi başta belediyelerimiz, STK’larımız, meslek odalarımız, özel sektör kuruluşlarımız ve o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yerel basına destek olması oldukça önemli. Yerel basın bulunduğu şehrin sesidir. Yerel basının sesine kulak verilmesi lazım. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu geçtiğimiz aylarda yerel basının sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini sıraladı. Hükümetimiz bu çözüm önerilerini dikkate alarak sektör temsilcileri ile görüşmeli ve yerel basın kuruluşlarına destek vermeli. Özellikle vatandaşların yerel gazetelere destek olmak amacıyla şehirlerinde yayınlanan gazetelere abone olma konusunda hassas davranmalılar. Pazartesi günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlanacak. O gün basın mensuplarının ve basının önemini anlatan çok sayıda mesaj yayınlanacak. Biz basın mensupları olarak kutlama mesajları için teşekkür ederken yetkilerden sorunlarımızı da dikkate almalarını canı gönülden istiyoruz. Bu vesile ile şimdiden tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

TEBRİKLER HASAN KILCA BAŞKANIM

Karatay Belediyesi Ahşap Atölyesinde isme özel hazırlattığı takvimlerin dağıtımını sağlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca bu yıl da geleneği bozmadı. 2022 takvimlerimiz elimize ulaştı. Her zaman spor ve sporcunun yanında olan başkanımız bu yıl hazırlattığı takvimde asırlık çınar ve asırlık sevdamız Konyaspor’un 100. Yılı sebebiyle Konyaspor temasını işlemiş. Her takvim sayfasında Konya’nın gururu ve markası Anadolu Kartalı ile ilgili çizilmiş karikatürler ve Konyaspor sevdasını anlatan özel cümleler bulunuyor. Başkan Hasan Kılca ve ekibini arşiv niteliğindeki bu güzel takvim için tebrik ediyorum. Yapılan bu çalışmanın dijital alanda vatandaşlara da ulaştırılmasının önemli olduğunu ifade ederek Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibini kutluyorum.

BİR KISA MESAJ İLE OTİZMLİ BİREYLERE UMUT OLUN

Otizmli bir çocuğun eğitimine destek olmak o çocuğun geleceğine umut olmak demektir. Bu kapsamda SOBE Vakfı daha fazla otizmli bireye umut olmak için SMS ile bağış da kabul etmeye başladı. Haydi şimdi otizmli bir öğrencimize umut olmak için SOBE yazıp 3523'e SMS gönderin ve 10 TL bağışta bulunun... Ayrıca sobe.org.tr adresinden de online bağışta bulunabilirsiniz. Bu satırları okuyan siz kıymetli okuyucularımızın böylesine önemli bir konuya duyarsız kalmayacağınıza yürekten inanıyorum...