Anadolu Medya Grup Vakfı (ANMEG) İcra Kurulu Üyesi ve KONTV Kurucu ortaklarından Yaşar Arıcı, geçen yıl 67 yaşında Hakk’a yürüdü. Kovid-19’a yakalanan ve bir süre tedavi gören Arıcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Yazar Salih Sedat Ersöz, merhum Arıcı’yla ilgili bilinmeyenleri anlattı:

YAŞAR ARICI

Yaşar Arıcı 1954 yılı Konya ili Selçuklu ilçesi Tepeköy mahallesinde çiftçi bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendisinden önce dünyaya gelen ancak vefat eden abisine ithafen Yaşar ismi verildi. Göbek adı olarak da Yahya ismini aldı. İlk öğrenimini köyünde tamamladıktan sonra, babasının ısrarla öğretmen okuluna yazdırmak istemesine rağmen 1965 yılında tercihini Konya İmam Hatip okulundan yana kullanarak, orta ve lise öğrenimini Konya İmam Hatip Okulu'nda tamamladı.

Lise hayatı bittikten sonra girdiği üniversite sınavında Erzurum Üniversitesi Tıp fakültesini kazandı ancak dönemin moda elbisesi İspanyol Paça pantolonu yüzünden Kuran'ı Kerim hocası tarafından sınıfta bırakıldığı için kayıt hakkı kazanamadı. Ertesi yıl tekrar sınava girerek Konya İslam Enstitüsü'ne yerleşerek 1 yıl okudu. Ancak yeniden üniversite sınavına girerek Konya Eğitim Fakültesi Fizik Kimya Biyoloji bölümüne yerleşti. Eğitim Fakültesinde tahsil hayatına devam ederken İş ve İşçi Bulma Kurumu'na memur olarak atandı.

İş ve üniversite hayatının yanında, Uludağ üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Akademisi İktisat bölümünü kazanarak aynı anda hem memuriyet hem de 2 üniversite eğitimini devam ettirdi. Memuriyeti esnasında özel sektörden gelen bir teklifle, çalıştığı kurumdan istifa ederek kariyerini Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak devam ettirdi. Meslek hayatı boyunca Konya'nın önde gelen firmalarına mali müşavirlik ve danışmanlık hizmeti veren Yaşar Arıcı ilerleyen yıllarda bağımsız denetçi ve bilirkişi olma vasıflarını da elde ederek mesleki faaliyetine bu yolda devam etti.

Çocukluk yıllarından itibaren çalışma hayatının içinde olan yaşar Arıcı, okul hayatı devam ederken bir yandan da birçok alanda çalışarak aile ekonomisine katkı sağlamıştır. 6 yaşında ay ışığında tarla sulayarak başladığı çalışma hayatına, ortaokul ve lise yıllarında çaycılık, inşaat işçiliği gibi farklı alanlarda devam etti. Gerek dönemin ekonomik zorlukları gerekse ailesinin maddi sıkıntıları yüzünden çocukluğundan başlayarak hep çalışma hayatının içinde olan ve hayatının tamamını çalışarak geçiren Yaşar Arıcı bu özelliği ile kendisini tanıyanlar tarafından her zaman disiplinli, prensipli ve çalışkan bir karakter olarak anlatılmıştır.

Lise yıllarından itibaren başta izci liderliği olmak üzere sosyal ve sportif faaliyetlere de ağırlık veren Yaşar Arıcı bir dönem eskrim sporu ile de ilgilendi. Gençlik yıllarında Akıncılar Derneği’nde ve Milli Türk Talebe Birliği'nde aktif rol alarak gençlerin gelişimi, eğitimi ve milli şuurla donatılmaları için hep mücadele etti ve buralardan oluşturduğu kimliğini hayatı boyunca muhafaza etti.

1992 yılında yayın hayatına başlayan, yerel ve bölgesel olarak Türkiye’nin en etkili ve başarılı özel televizyonu olan KON TV Televizyon Yayıncılığı Anonim Şirketi'nin kurucu ortağı ve KON TV’nin bağlı olduğu Anadolu Medya Grup Vakfı (ANMEG) İcra Kurulu Üyesi oldu. Takip eden yıllarda Mali Müşavirlik faaliyetini devam ettiren Arıcı, uzun yıllar ANMEG’ e bağlı KON TV’ den ayrı olarak 5 farklı şirkete mali müşavirlik ve danışmanlık faaliyetini yürüttü.

2004 - 2009 yılları arasında Meram Belediyesi'nde Meclis Üyeliği, Komisyon Üyelikleri ve Başkan Vekilliği görevlerini yürüten Yaşar Arıcı çok farklı alanlarda faaliyet yapmasına rağmen hepsinde başarılı olmuş, girmiş olduğu bütün sektörlerdeki başarısını kanıtlamıştır.

2021 yılı Ağustos ayında yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle tedavi altına alındığı Meram Devlet Hastanesi Covid ünitesinde 5 Eylül 2021 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Koronavirüse yenik düşerek ebediyete irtihal eyleyen Yaşar Arıcı Musalla Mezarlığına defnedildi. Arıcı evli ve 4 çocuk babasıydı. Bu bilgileri veren oğlu Selman Arıcı kardeşime teşekkürlerimi iletiyorum.

Merhum Yaşar Arıcı kardeşimle yollarımız birçok yerde kesişti. Eğitim Fakültesi FKB bölümünde aynı dönem okuduk. Tanışıklığımız hem okuldan hem teşkilatlardan olmak üzere 1976 yılına dayanır. Okulda, Akıncılar ve MTTB teşkilatları ile Milli Görüş Partilerinde başlayan dostluğumuz hiç kopmadan vefatına kadar devam etti.

Ayrıca hem İşçi Bulma Kurumunda memur iken hem de daha sonra başladığı muhasebecilik ve mali müşavirlik dönemlerinde sürekli görüştüğümüz dostlarımın arasında idi. Mali müşavirlik yeri, benim emekliliğimden önce Daire Başkanlığımın bulunduğu eski Sanayi Mektebi binasının karşısında idi. Yakın olmamız hasebiyle zaman zaman birbirimizi ziyaret eder, hoş sohbetler yapardık.

Diğer yandan kendisinin KON TV yönetim kurulunda olması, benimde 4 yıl boyunca KON TV’de program yapmam hasebiyle burada da sık sık yolumuz kesişirdi. Yani hayat felsefemizin ve dünya görüşümüzün aynı olması yanında okul hayatımızı beraber yürütmemiz ve daha sonraki yıllarda çalışma mekânlarımızın yakın olması ve medya faaliyetlerimiz gibi özellikler bizi birbirimize daha fazla bağlayan amiller olmuştur.

Yaşar Arıcı kardeşim her zaman doğruluktan ayrılmayan, davasına bağlı, inancı doğrultusunda yaşayan, aldığı her işi titizlikle ve başarıyla yerine getiren, dürüst ve samimi bir mü’min idi.

Yoğun bakıma alınarak entübe edildiğini oğlu Selman Arıcı’nın mesajından öğrendim. Selman mesajında “Babam Yaşar Arıcı, Covid sebebiyle yoğun bakım ünitesinde entübe edilmiştir. Dualarınızı bekliyoruz” diyordu. Bazı dualar yazdım. “Bunları okuyalım İnşallah. Ben de yeni yeni toparlanmaya başladım, Yaşar kardeşim de atlatır İnşallah” diye cevap yazdım. Bir gün sonra mesajla durumunu sordum. Selman’ın cevabı; “kritik durumda, haber bekliyoruz” olunca çok büyük üzüntü duydum.

Selman’dan 5 Eylül’de; “İnna lillahi ve İnna ileyhi raciun. Babam Yaşar Arıcı Hakkın rahmetine kavuştu” mesajı geldi. Bir dostumdan daha ayrılmanın acısını yaşadım. Daha önce defalarca yaşadığım gibi… Zira Covid çok sayıda sevdiğimiz dostlarımızın aramızdan ayrılmasına sebep olmuştu. Her bir ayrılıkta derin acılar yaşadım. Her birinde hüznü yüreğimde hissettim. Yaşar Arıcı kardeşimin ayrılığı da yüreğimi yaktı ama emir Allah’tandı. Allah’ın takdirine boyun bükmekten başka yapacak bir şey yok. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Rabbim ahiret ayrılığı vermesin. Kavuşma Cennette olsun İnşaallah…

Yaşar Arıcı’yı çok yakından tanıyan, ona benden daha çok yakın ve onunla daha çok samimi olan Nurettin Kılıç’ın kendisi ile ilgili düşünceleri şöyle:

“Yaşar Arıcı ile 1978 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Enstitüsünde öğrenciyken Milli Türk Talebe Birliği’nde tanıştık. Kendisi o dönem ayrıca Uludağ Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde okuyordu. Hem üniversite döneminde hem İŞKUR’da, hem de Serbest Muhasebecilik döneminde kendisiyle bağımız hiç kopmadı.

Muhasebecilik döneminde beraber Yapı Kooperatifçiliği yaptık. Bu dönemde dürüstlüğüne, işindeki titizliğine ve adalete gösterdiği öneme çok yakinen şahit oldum. Hatta bir olayı hiç unutmam. Muhasebeciliğinin ilk dönemleriydi, kendisini ziyarete gittiğimde masasının üzerinde balya şeklinde toplanmış evraklar görünce, Hayırdır! dedim. Bir mükellefim benden bir kooperatife malzeme satmadığı halde satmış gibi gösterip bu işten hâsıl olacak meblağı ise kendi aidatları olarak kaydetmemi talep etti. Ben de böyle bir işi asla yapmam ve defterlerinizi de tutmam dedim. İşte bu evraklar o mükellefe iade etmek için hazırladığım evraklardır dedi. İşinin ilk dönemlerinde böylesine yağlı bir mükellefi reddedip oradan gelecek geliri elinin tersiyle itmek her babayiğidin harcı değildir.

Yaşar Arıcı ile kardeşliğimiz, dostluğumuz, komşuluğumuz ve dava birlikteliğimiz vefatına kadar devam etti. 1992 de yayın hayatına başlayan KON TV’nin 1993 de şirketleşmesi esnasında şirket tüzüğünü Yaşar Arıcı hazırladı ve beş kurucu ortaktan biri oldu. Gerek kuruluş aşamasında gerekse daha sonraki dönemlerinde KON TV’ye çok önemli katkılar sağlamıştır.

Yaşar Arıcının şahsiyetini özetlemek gerekirse; hangi şartlarda olursa olsun asla yalan konuşmazdı. İman ettiği gibi yaşamaya çalışan, helal haram hususunda çok titiz davranan ve namazlarını aksatmadan vaktinde eda eden bir Müslümandı. Allah kardeşime rahmet etsin, cennetine nail eylesin, bizleri de cennetinde yeniden komşu eylesin. Amin.”

SALİH SEDAT ERSÖZ

Editör: TE Bilişim