FATİH KORKMAZ

03.03.1979 tarihinde Konya Hocacihan’da Hasan ve Hayriye çiftinin en büyük oğlu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Hocacihan ilkokulunda, Ortaokulu Ahmet Perihan Demirok Ortaokulunda, liseyi de Ticaret Lisesi’nde okudu. Ticaret Lisesi’nden mezun olduktan sonra ticarete atıldı. Ticarete devam ederken bir yandan da Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde yüksek öğretimini yaptı.

Ticarete baba mesleği olan Korkmaz Elektrik ile başladı. Korkmaz Elektrik daha sonra Korkmaz inşaata dönüştü. Korkmaz İnşaat Konya’ya çok sayıda sanayi işyerleri ve konutlar kazandırdı. 

Korkmaz ailesi 1980’li yıllarda inşaat sektöründe toptan ve perakende ticareti ile faaliyetini sürdürmekte iken 2000’li yıllarda konut, işyeri üretimi ve gayrimenkul değerlendirme faaliyeti ile sektördeki konumunu bir üst seviyeye taşımıştır. Bu Alanda büyük ve kaliteli projeleri tamamlamış ve teslim etmiştir. Değerlendirdiği proje ve yatırımlarla firma sektörde üst seviyede yerini almayı başarmıştır. 

Korkmaz İnşaat aynı zamanda Sanayi sitesi İşyeri projesi olan KOBİSAN’ın kurucuları arasında yerini alarak Faaliyetlerini yapı kooperatifi alanında da yürütme kararı almıştır.

İnşaat alanında faaliyet göstermek üzere Alfa İnşaat Ltd Şti. kurucu ortaklarındandır.

Korkmazlar gerek Korkmaz İnşaat, gerekse KOBİSAN ve Alfa Sektöründe Ülkemizde lider ve Dünya ülkeleri arasında yerini hızla yükseltmiş, ülkemizin mütevazı Anadolu ilinden çıkmayı başararak Yatırım ve istihdam konusunda çok başarılı faaliyetlerde bulunmuştur.

Konya ve ülke ekonomisine sağladığı kazanım ve sürdürebilir yatırım için ulusal sektörde öncülük etmiş Ülkemize ve milletimize değer kazandırmayı hedeflemektedir.

Yatırım ve istihdamla binlerce kişiye iş sağlamış, işsizliğin önlenmesinde çok önemli katkılarda bulunmuş, çok sayıda ocağın tütmesine ve hanelerin maddi imkânlara kavuşmasına sebep olmuştur.

Okuyamadı ancak  ‘okumak’ hayatı oldu! Okuyamadı ancak ‘okumak’ hayatı oldu!

Bu bağlamda Fatih Korkmaz Anadolu Gençlik Derneği, Dost Eli Derneği, Mehir Vakfı gibi derneklerin her zaman yanında olmuş onların yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinde sürekli yardım ve desteklerini esirgememiştir.

Ahmet Özcan caddesinde, Havzan bölgesinde, Yaka civarında, Beyşehir Caddesi üzerinde çok sayıda konut yapımına imza atan Kokmazlar 2010 yılında Havzan mahallesinde altında Çelikkayalar market bulunan şu anda benim de ikamet ettiğim Hünkâr Köşk sitesini tamamlayıp teslim etmiş, 2013 yılında KOBİSAN 1, KOBİSAN 2, KOBİSAN 3 Sanayi Sitelerini gerçekleştirmiş, Alfa şirketi eliyle de Alfa 1, Alfa 2 Sanayi sitelerini hayata geçirmiştir.

2018 yılında temeli atılan Meram Tıp Fakültesi binasının hemen üst tarafında yapılan KOBİSAN evleri de tamamlanarak oturuma hazır hale getirilmiştir. Bu kadar kısa zamanda bu derece büyük, kaliteli ve oldukça lüks olan inşaatın tamamlanması büyük bir başarıdır.   

Sadece yatırımlarla değil, Fatih Korkmaz öncülüğündeki Korkmaz inşaat ve diğer şirketleri eliyle binlerce öğrenciye burs imkânı sağlanmış, hayır hasenatta ve paylaşımda öncü olmuştur. Fatih Korkmaz ve Korkmaz ailesi Konya’da herkes tarafından cömertlikleri ile tanınan bir aile olmuş, şirketleri derneklere, vakıflara her zaman her ortamda katkı ve destek veren şirketler arasında yerini almıştır.

Mesleğindeki başarılarının yanında Fatih Korkmaz sosyal çalışmaları ile de adından söz ettirmiştir. Konya’mızın mümtaz spor kulübü Konyaspor’a her zaman destek olmuş, son yapılan genel kurulda da Yönetim Kurulunda yer almıştır. Konyaspor’un başarısını Konya’nın başarısı olarak görmüş ve Konya’nın Konyaspor’un başarısı ile adını tüm dünyaya duyuracağı görüşünde olmuştur.

Fatih Korkmaz aynı zamanda inancını yaşayan samimi bir mü’min idi. Merhum Ömer Döngeloğlu hocamızla da yakınlığı olan Fatih Korkmaz 2018 yılında hac vazifesini de yerine getirmişti. Ömer Döngeloğlu hocamız Konya’ya geldiği zaman kendisini misafir eden ve zaman zaman da ziyaretine giden Fatih Korkmaz, Ömer Döngeloğlu hocamızın 2020 yılındaki vefatından sonra sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

“İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn... Ömer Döngeloğlu hocamız Mevlasına kavuştu. Rabbimiz rahmet eylesin. Yaptığı hizmetlerini makbul ve mübarek eylesin. Makamı âlî, menzili mübarek olsun.”

Yaptığı bütün faaliyet alanlarında her zaman çok çalışmaya ve dürüstlüğe önem veren Fatih Korkmaz ve ailesi yaptığı tüm inşaatlarda kaliteyi ön planda tutmuş ve kalitesiz yapıların büyük bir kul hakkı ve hak gaspı olduğu düşüncesi içinde hareket etmiştir.

İyilikleriyle, yaptığı hayırlarla, çalışkanlığı ve başarıları ile Konya’da adeta bir efsane haline gelen Fatih Korkmaz ve şirketlerinin yıllardan bugüne başlayıp da bitiremediği ve zamanında teslim edemediği bir tane bile inşaat söz konusu olmamıştır. Korkmaz ailesi bu halleri ve hakkı gözeten faaliyetleri ile herkesin takdirini kazanmış ve sürekli dua almıştır.  

2021 yılı Kasım ayı içinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Fatih Korkmaz yapılan tüm uğraşlar neticesinde hayata tutunamamış 15 Kasım 2021 Pazartesi günü Allah’ın ilahi takdiri olarak genç yaşta ebedi âleme irtihal etmiştir. Yaptığı çalışmaların ve aldığı duaların karşılığını ebedi âlemde mutlaka alacaktır.

Burada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bilhassa genç yaştaki vefatlar elbette yakınlarını fazlasıyla üzmektedir. Ancak şunu bilmek gerekir ki bu ayrılık geçici bir ayrılıktır. Bu dünyada hiç kimse kalıcı değildir. Vaktimiz gelince hepimiz ebedi âleme yolcu olacağız. Allah o sonsuzluk diyarında ayrılık vermesin. Önemli olan orası… Merhum Fatih Korkmaz’a Allah’tan rahmet diliyor, mekânının cennet bahçesi olmasını niyaz ediyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.  

Fatih Korkmaz bu hayat imtihanını tamamlayarak ebedi âleme göç etse de Korkmaz ailesi onun bıraktığı yerden çalışmalarına aynı inançla devam etmekte, Korkmaz İnşaatın Konya’ya ve ülkemize verdiği güven doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bağlamda işleri devam ettiren İsmail Korkmaz’a yardımları ve vermiş olduğu bilgiler nedeniyle teşekkürlerimi iletiyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Fatih Korkmaz ile ortaklık yapan, arkadaşlığı bulunan ve kendisini yakından tanıyan kişilerin kendisi hakkındaki ortak düşünceleri şöyle:  

“Yaptığımız ortaklık ve arkadaşlık süresi içinde merhum Fatih Korkmaz’ın hiçbir yanlışına şahit olmadık. İşine düşkün, çalışkan, yaptığının en iyisini yapmak için gayret eden, hayırsever bir yapısı vardı. Takdir-i İlahi genç yaşta dünya hayatı sona erdi. Biz kendisinden razıydık, Allah da kendisinden razı olsun. Mekânı cennet olsun.”

YARIN: YAKUP KÜÇÜK

SALİH SEDAT ERSÖZ 

Editör: TE Bilişim