Üst solunum yolu enfeksiyonun meydana geldiği dönemde çocuklarda sıklıkla karşılaştığımız problemlerden biri de burun tıkanıklığıdır. Bu sorunu gidermek için ilk olarak sarıldığımız ürün ise burun spreyleri oluyor. Anlık rahatlama sağlamak için tercih ediyoruz ancak burun spreylerinin çocuklarda kullanımına dikkat edilmelidir. Hekimin önerdiği şekilde ve önerdiği süre kadar kullanılmalıdır. Aksi durumda bağımlılık yapıcı olabiliyor. Ya da burun mukozasında tahrişlere sebebiyet verebilir. 

Burun tıkanıklığının birçok nedeni vardır. Klima ve kalorifer kullanımı havayı kurutucu etkisi vardır. Burunda kuruluk ve burun etlerinin buna vereceği cevapla birlikte tıkanıklık hissi meydana gelebilir. Çocuklarının bulunduğu ve uyuduğu odanın nemlendirilmesi oldukça önemlidir. 

Çocukluk döneminde burun tıkanıklığı çok can sıkıcı bir durum oluyor. Rahat nefes alamayan çocuklar huysuz ve gergin oluyor. Nefes almakta güçlük yaşadıkları için uyku problemi de peşinden geliyor. Sıklıkla bölünen uykular keyifsiz bir gün geçirmelerine sebep oluyor. Onları rahatlatıcı doğal çözümler aramak da biz ebeveynlerin elinde. Kortizol içermeyen, doğal içeriğe sahip olan burun spreyleri tercih edilebilir. Doktorunuzun önerisi dahilinde kullanım sağlıyor olmanız en güveniliridir.