Eğitim Öğretime 2016-2017 Eğitim -Öğretim yılında, 60 öğrenciyle Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak hizmet vermeye başlayan Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi , Türkiye’de ilk açılan Fen ve Sosyal Bilimler Proje okullarından birisi olarak eğitim hayatına devam ediyor. Anadolu Bilgeliği´nin Gölgesinde "Önder" Bir Neslin İnşası vizyonu ve Kendine, ailesine, şehrine, milletine ve yeryüzünün bütün mazlumlarına dost, "önder" şahsiyetler yetiştirmek misyonu ile eğitim öğretime devam eden okul hakkında Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Serdar Bayrakcı, Konya Yenigün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

1978 Konya doğumluyum. 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olup yine aynı yıl Derbent Çiftliközü’nde öğretmenliğe başladım. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi-Fen Bilimleri Enstitüsü-Uygulamalı Matematik alanında yüksek lisansımı tamamladım. 2015 yılında Dr. Ali Rıza Bahadır AİHL’de müdür yardımcısı olarak idareciliğe başladım. 2016 yılında Prof.Dr.Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde müdür yardımcılığı görevinden sonra 2017 yılında Karatay Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesine okul müdürü olarak atandım. 5 Temmuz 2022 yılı itibarıyla Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesine okul müdürü olarak atandım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Okulunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Okulumuzun binası Hayra Hizmet Vakfı’na aittir. Vakıf tarafından, İmam-Hatip Lisesi olarak kullanılmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Okulumuz 2016-2017 Eğitim -Öğretim yılında, 60 öğrenciyle Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz Türkiye’de ilk açılan Fen ve Sosyal Bilimler Proje okullarından birisidir. Daha sonraki dönemlerde kontenjanımız 90 öğrenciye çıkmıştır. 2017 yılında okulumuz bünyesinde Açık İmam- Hatip Lisesi açılmıştır. 2022 – 2023 Eğitim -Öğretim yılında 30 kontenjanlı Farsça hazırlık bölümü açılmıştır. Okulumuz binasında 22 derslik, kütüphane, fizik ve kimya laboratuvarları, konferans salonu, spor salonu, toplantı odaları, mescit, idari odalar, kantin ve diğer müştemilat bulunmaktadır.  Okulumuzda 30 öğretmen, 3 idareci, 3 yardımcı personel görev yapmaktadır. Ders durumuna göre görevlendirme ve ücretli personelle hizmet verilmektedir.

Okulunuzda kaç öğrenci şu ana kadar eğitim aldı? Devam eden öğrenci sayınız nedir?

Okulumuz bugüne kadar 4 dönem mezun vermiştir. Okulumuzdan 290 öğrenci mezun olmuştur. Bu sene öğrenci sayımız 330’dur. Ayrıca okulumuz bünyesinde bulunan Açık İmam Hatip Lisesinden ise bugüne kadar 59 öğrencimiz mezun olmuştur. Şu anda Açık İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenci sayımız ise75’tir.

Okulunuzda eğitim alan öğrencilerinize yönelik gerçekleştirdiğiniz sosyal ve kültürel faaliyetler nelerdir?

Okulumuzda öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Bunların başında öğrencilerimizle beraber şehir içi ve dışı geziler başta olmak üzere üniversite tanıtımları, soru çözüm ve okuma kampları, moral motivasyonu arttırıcı piknik, sinema, tiyatro vb. etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizle beraber  zaman zaman kahvaltı, yemek organizasyonları ile buluşarak aidiyet duygusuna katkı sağlanmaktadır. Kültürel faaliyetler içerisinde okuma gruplarımız önemli bir yer teşkil etmektedir. Örneğin: “Kırkikindi Okumalar” grubu ve “Bilge Okumalar” grubu okudukları kitapları konuk yazarlarla birlikte değerlendirmektedirler. “Sadra Şifa Okumalar” grubu ise hadis okumaları yapmaktadır. “Safahat Okumalar” grubu  Genç Safahat kitabını okumaktadır. “Baba ve Oğul Siyer Okuyoruz” etkinliği ile babaları da okuma etkinliklerine dahil ettik.  “Maksat Muhabbet Olsun” film günlerinde öğrencilerimiz sinema tahlilleri yaparak kültürel gelişimlerine katkı sağlanmıştır. Okulumuzdaki yetenekli öğrencilerden bir tiyatro grubu oluşturularak çeşitli oyunlar sergilenmiştir.  Okulumuzda bulunan hafızlar için de  çeşitli sosyal ve kültürel  aktiviteler düzenlenerek hafız öğrencilerimizin daha donanımlı hale getirilmesi amaçlanmıştır. Bununla birlikte ara tatilde 9.sınıf öğrencilerimizle Konya Büyükşehir Belediyesi Beyşehir kampına gidilerek öğrencilerimizin okula aidiyet duygusu kazanmalarını sağlanmıştır.  Velilerimizin katılımıyla sabah namazı buluşması, aile okulu eğitimleri, kermes, kamp buluşmaları vb. birçok faaliyetler de düzenlenmektedir.

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla konferans ve seminerler düzenlenmiştir.

Okulunuzun başarıları hakkında bilgi verir misiniz?

Okulumuzda öğretmenlerimizin fedakârlığı, öğrenci ve velilerimizin gayretiyle akademik, bilimsel ve sportif başarılara imza atılmıştır. İlk mezun olan öğrencilerimiz tıp, mühendislik vb. bölümler başta olma üzere tamamı üniversiteye yerleşmiştir. Diğer dönemlerde üniversiteye yerleştirme oranımız yüzde 80’in üzerindedir. ÖSYM ‘de sayısal, eşit ağırlık ve sözel alanlarda ilk bine giren öğrencilerimiz bulunmaktadır. TÜBİTAK, TEKNOFEST gibi alanlarda dereceye giren projelerimiz vardır. Bunun yanında tekvando, futbol, okçuluk, satranç, bilek güreşi gibi bireysel ve takım sporlarında çeşitli sportif başarılarımız da bulunmaktadır.

Okulunuz öğrencilerine vermek istediğiniz mesaj nedir?

Kariyerden önce şahsiyet oluşumlarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple kendine, ailesine, şehrine, milletine ve yeryüzünün bütün mazlumlarına dost, önder şahsiyetler olması için çaba sarf etmeliler.  Bununla birlikte yaşadıkları şehrin; çocuklarını, ihtiyarlarını, düşkünlerini, yetim ve öksüzlerini kucaklayan bireyler olmalılar. Okul vizyonumuz gereği ‘Anadolu Bilgeliği´nin gölgesinde hakikati arayan ve önceleyen, insanlığa faydalı birer şahsiyet olmak’ için mücadele vermeliler.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim