Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi grekoromen stil 82 kiloda temsil eden milli sporcu Yüksel Sarıçiçek, sergilediği muazzam performansla adını finale yazdırdı. Büyükler kategorisinde ilk kez Dünya Şampiyonası deneyimi yaşayan genç güreşçi, zorlu rakiplerini tek tek devirerek altın madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı.
Zorlu Rakipleri Devirerek Yarı Finale Yükseldi
Organizasyonun ilk gününde minder çıkan Yüksel Sarıçiçek, ikinci turda Çinli rakibi Halishan Bahejiang'ı 7-5 mağlup ederek moral depoladı. Çeyrek finalde ise Katarlı Shahin Eidimohammad Badaghimofrad karşısında üstün bir oyun sergileyen milli güreşçi, mücadeleyi 10-2 teknik üstünlükle kazanarak adını yarı finale kaydırdı.
Olimpiyat İkincisi Rakibine Şans Tanımadı
Yarı finalde oldukça zorlu bir sınav veren Yüksel Sarıçiçek, 77 kiloda iki dünya şampiyonluğu, olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan Kırgız güreşçi Akzhol Makhmudov ile eşleşti. Kariyeri başarılarla dolu rakibi karşısında mindere ağırlığını koyan milli sporcu, sahadan 6-0’lık net bir galibiyetle ayrılarak büyük bir sürprize imza attı ve finale yükseldi.
"Altın Madalyayı Ülkemize Getireceğiz"
Karşılaşmaların ardından açıklamalarda bulunan Yüksel Sarıçiçek, Erzurum kampında yüksek rakımda yaptıkları antrenmanların kondisyon açısından kendisine büyük avantaj sağladığını belirtti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül’ün inancını boşa çıkarmadığı için mutlu olduğunu ifade eden milli güreşçi, son dünya şampiyonu İranlı Gholamreza Javad Farokhisenjani ile çıkacağı altın madalya maçı için Türk halkından dua istedi. Öte yandan şampiyonada mücadele eden diğer milli güreşçiler Ömer Halis Recep, Enes Başar ve Ahmet Yılmaz organizasyona veda etti.



