Konya’da sporun ve azmin sınırlarını zorlayan 8 yaşındaki Yusuf Eren Aydın, masa tenisinde sergilediği olağanüstü performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğinin yanı sıra 11 yıldır masa tenisi antrenörlüğü yapan babası Ufuk Aydın’ın izinden giden minik yetenek, henüz 5 yaşındayken adım attığı bu branşta kısa sürede büyük bir başarı hikayesine imza attı. Futbolla başlayan spor merakını babasının yönlendirmesiyle masa tenisine kaydıran Yusuf Eren, azmiyle geleceğin şampiyon adayları arasında gösteriliyor.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 08 25T113637.421

EVİN BALKONUNDA BAŞLAYAN BÜYÜK SERÜVEN

Oğlundaki yeteneği ilk fark eden isim, aynı zamanda antrenörü olan babası Ufuk Aydın oldu. Minik sporcunun gelişimi için evinin balkonuna masa tenisi masası kurarak ilk antrenmanları başlatan baba Aydın, Karatay Gençlik Merkezi'nde antrenör Muhammed Huzeyfe Kılınç ile güçlerini birleştirdi. Yusuf Eren, henüz 7 yaşındayken Nevşehir'de gerçekleştirilen Minik Altı Türkiye Şampiyonası'nda kendisinden bir yaş büyük rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Yaşadığı bu şampiyonluk, genç yeteneğin spor aşkını ve hedeflerini daha da büyüttü.

"KİMLE OYNARSA OYNASIN SAHAYA KAZANMAK İÇİN ÇIKIYOR"

Milli takım antrenörü Muhammed Huzeyfe Kılınç, Yusuf Eren’in kulübe ilk geldiği günlerde masaya boyunun dahi zor yetiştiğini belirterek sporcusundaki inanç ve azme vurgu yaptı. Yaşça kendisinden büyük ve tecrübeli rakipleri karşısında dahi geri adım atmayan minik raketin en büyük gücünün galibiyete olan sarsılmaz inancı olduğunu ifade eden Kılınç, ortak hedeflerinin milli takımdan başlayarak Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında kürsüye çıkmak, nihayetinde ise olimpiyatlarda ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 08 25T113627.790

"BABAMI ÖRNEK ALDIM, HEDEFİM OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU"

Selçuklu’da çim voleybolu coşkusu tamamlandı
Selçuklu’da çim voleybolu coşkusu tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Masa tenisine olan tutkusunu ve gelecek hayallerini paylaşan Yusuf Eren Aydın ise spora babasını rol model alarak başladığını dile getirdi. 5 yaşında başlayan bu tutkudan hiçbir zaman vazgeçmediğini ve 7 yaşında ulaştığı Türkiye şampiyonluğunun kendisine büyük bir moral olduğunu belirten minik yetenek, en büyük hayalinin Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandırmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA