Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla Trabzon’da düzenlenen “Okyanus ve Denizler Mavi Diyalog Programı” uluslararası düzeyde geniş bir katılıma sahne oldu. Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı zamanda COP31 Yerel ve Bölgesel Yönetimlerden Sorumlu Özel Elçisi olan Uğur İbrahim Altay, “Okyanuslar, İklim ve Mavi Ekonomi Üst Düzeyli Bakanlar Oturumu” bünyesinde gerçekleştirdiği konuşmayla zirveye damgasını vurdu. Zirvede yerel yönetimlerin iklim diplomasisindeki rolünün altı çizildi.

Konya’da kavurucu sıcaklar bitiyor, yağış yolda!
Konya’da kavurucu sıcaklar bitiyor, yağış yolda!
İçeriği Görüntüle

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 09 10T151559.847

KONYA’NIN YEREL TECRÜBESİ DÜNYA SAHNESİNE TAŞINIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen kritik toplantıda söz alan Başkan Uğur İbrahim Altay, üstlendiği uluslararası sorumluluğun kentlerin küresel iklim politikalarındaki sesini gürleştirme adına büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Sürecin Konya açısından özel bir önemi bulunduğuna dikkat çeken Altay, yerelde elde edilen zengin birikimin ve başarı örneklerinin uluslararası platformlara aktarılacağını belirtti. Yerel yönetimlerin ilk kez COP kapsamında danışma kuruluna dahil edilmesinin tarihi bir adım olduğunu ifade eden Altay, kentlerin deneyimlerinin küresel ölçekte politika oluşturma süreçlerine doğrudan katkı sağlayacağını vurguladı.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 09 10T151609.506

DENİZLERİN VE İKLİMİN GELECEĞİ İÇİN ORTAK EYLEM ÇAĞRISI

Zirvede konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da denizlerin ve okyanusların korunmasına yönelik somut adımların önemine odaklandı. Bakan Murat Kurum, Hz. Mevlana’nın "Damladan vazgeç, okyanus ol" sözüne atıfta bulunarak küresel iklim krizine karşı sınırları aşan bütüncül bir iş birliği çağrısında bulundu. Dünyanın artık temennilerden ziyade somut icraatlar beklediğini hatırlatan liderler, yerel yönetimlerle kurulan güçlü ortaklıklar sayesinde sıfır atık, geri dönüşüm ve mavi ekonomi hedeflerine çok daha kararlı adımlarla ilerleneceğinin mesajını verdi.

Kaynak: KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ