Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde ise yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olması bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda;
"Yapılan son değerlendirmelere göre; 08 Ocak 2026 Perşembe öğle saatlerinden sonra Konya'nın güney ve batısında (Taşkent, Güneysınır, Beyşehir, Hadim, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Seydişehir, Hüyük) yerel olarak kuvvetli güney ve güneybatı ( 21-20km/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1600 metre rakımın üzerindeki yüksekliklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar , sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, Konya Antalya yolu Alacabel Mevkii başta olmak üzere yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuz olumsuzluklara karşı dikkati ve tedbirli olunmalıdır"

Kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tedbirli olmaları vurgulanarak ulaşımda aksamaların, çatı uçmasının, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba, doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve sel, su baskınlarına karşı vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.




