MUĞLA VE ANTALYA’DA RÜZGAR ALEVLERİ TETİ̇KLEDİ̇
Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte orman yangını haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Bayır Mahallesi yakınlarında sabahın ilk saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda hava ve kara aracı ile yüzlerce personelin müdahalesi sürerken, yangının yaklaşması nedeniyle Fethiye-Antalya kara yolu emniyet gerekçesiyle geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Antalya'nın Kaş ilçesinde dün başlayan yangınla mücadele ise ikinci gününde aralıksız devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçlarının da katıldığı söndürme operasyonunda onlarca arazöz ve personel alevleri hapsetmek için zamanla yarışıyor.

BAZI BÖLGELERDE ALEVLER KONTROL ALTINDA
Günün sevindiren haberleri ise Antalya'nın Kumluca ilçesi ile Manisa'dan geldi. Kumluca'da iki ayrı noktada eş zamanlı başlayan yangınlar, ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma aşamasına geçildi. Olayla ilgili adli incelemeler sürdürülüyor. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde zeytinlik ve makilik alanda çıkan yangın da ekiplerin gece boyunca yürüttüğü yoğun mesainin ardından söndürüldü. Yaklaşık 40 hektarlık alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

TARIM ARAZİLERİ DE TEHLİKE ALTINDA
Alevlerin etkilediği bir diğer nokta ise Bilecik oldu. Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy yakınlarındaki tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine harekete geçen orman bölge ekipleri, alevlerin yakındaki ormanlık alana sıçramasını engellemek adına hem havadan hem de karadan yoğun bir çalışma yürüterek yangını sınırlamaya çalışıyor.




