SAZLIPINAR MAHALLESİ’NDE SEZONUN İLK ARPA HASADI YAPILDI

Konya’da 9 bin çocuk doğayla buluştu: Tabiat Mektebi’nde muhteşem kapanış!
Konya’da 9 bin çocuk doğayla buluştu: Tabiat Mektebi’nde muhteşem kapanış!
İçeriği Görüntüle

Tarımın kalbinin attığı Konya ovasında hasat coşkusu Karapınar ilçesinden gelen ilk görüntülerle başladı. İlçeye bağlı Sazlıpınar Mahallesi’nde hummalı bir çalışma yürüten üreticiler, olgunlaşan ürünlerini toplamak için biçerdöverleri tarlalara sürdü. Mahallede üretim yapan bir çiftçiye ait 15 dekarlık tarım arazisinde gerçekleştirilen ilk arpa biçimiyle birlikte, Karapınar genelinde 2026 yılı hububat hasat sezonunun startı verilmiş oldu. Tarlalardan yükselen motor sesleri, tüm ilçede bereketli bir dönemin habercisi olarak yankılandı.

KURAK BÖLGENİN YÜZÜNÜ BOL YAĞIŞLAR GÜLDÜRDÜ

Karapınar ilçesi, coğrafi yapısı itibarıyla Türkiye’nin en az yağış alan ve kuraklıkla en çok mücadele eden bölgelerinin başında yer alıyor. Ancak bu yıl kış ve bahar aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyreden bol ve bereketli yağışlar, makus talihi tersine çevirerek üreticilerin yüzünü güldürmeyi başardı. Toprağın suya doymasıyla birlikte ekinlerdeki gelişim üst seviyeye ulaşırken, ilçe genelindeki tarım otoriteleri ve çiftçiler, bu olumlu hava şartları sayesinde geçmiş yıllara oranla çok daha verimli ve yüksek rekolteli bir hasat dönemi geçirmeyi bekliyor.

İLK BİÇİMDE GELEN YÜKSEK VERİM ÜMİT VERDİ

Sazlıpınar Mahallesi’nde yapılan sezonun ilk hasadından elde edilen somut veriler, tarım camiasında büyük bir sevinç ve heyecanla karşılandı. Biçerdöverlerin tarladan çıkmasının ardından yapılan ölçümlerde, 15 dekarlık alandan toplam 9 ton arpa elde edildiği açıklandı. Dekar başına düşen bu yüksek verim oranı, sezona başlangıç yapan diğer üreticiler için de büyük bir moral kaynağı oldu. İlk hasatla gelen bu bereketli tablonun, önümüzdeki günlerde hız kazanacak olan buğday ve diğer hububat ürünlerinin hasadına da olumlu yansıması tahmin ediliyor.

Kaynak: İHA