Konya Karaman Otelciler Birliği Derneği (KOBD), basın toplantısı düzenledi. Derneğin kuruluş amacı ve projeler hakkında yapılan bilgilendirme toplantısına KOBD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Temizci, KOBD yönetimi ve basın mensupları katıldı. Derneklerinin 20 bin yatak kapasiteye sahip bölgesel ve Konya’yı paydaşları ile destinasyon haline getirmeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Temizci, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan söz etti.

‘BÖLGE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ’

Birlik olarak yapılan faaliyetlerde ve alınan kararlarda ‘tek yumruk’ olmak gerektiğine vurgu yaparak, “Birliğimiz aynı çatı altında birlik ve beraberlik içinde çalışma kararlılığı ve ilkesi ile tek bir yumruk olmak gerek lobi faaliyetleri gerekse yaptırım gücü açısından daha etkin olmakta. Bölgemizde mevcut bulanan işletmelerimizin birlikten güç doğar gerçeğini kabul ederek aramızda yer almaları bölge turizmimize katkı sağlayacak düşünce ve görüşleri KOBD aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.” diye konuştu.

‘UYGUN GELİŞİMİ SAĞLAMAK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ’

Turizmde gereken gelişimi sağlamak ve farklı çözüm odaklı amaçlarla çalışmalar yürütüldüğünü belirten Temizci, birliğin amacını şu şekilde ifade etti: “Birliğimizin amacı, turizmle ilgili konular, sorunlar ve çözümler üzerinde bilimsel ve pratik çalışmalar yapmak, bu yönlü çalışmalara katkıda bulunmak, turizm ve turistik tesislerin turizm gereklerine uygun gelişimini sağlamak. Bu doğrultuda üyeleri arasında ve turizm gereklerine uygun gelişimini sağlamak, bu doğrultuda üyeleri arasında ve turizmle doğrudan ve dolaylı ilgisi bulunan kamu, kurum ve kuruluşlarla irtibatı, koordinasyonu sağlamak. Üyelerimizi sektör içinde ve dışında temsil etmektir”

‘KURULUŞ AMACIMIZ, TURİZMLE İLGİLİ HER TÜRLÜ DESTEK’

Birliğin kuruluş amaçlarını anımsatan Temizci, “Üyelerin kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili sorunların çözümüne yardımcı olmak, turizm sektörünü ilgilendiren mevzuatları takip etmek ve değişikliklerde işletmeleri anında bilgilendirmek, üyelerin ortak ekonomik ve sosyal menfaatlerini korumak ve ortak hareket ile ekonomik fırsatlardan faydalanmalarını sağlamak, üyelerin ortak ekonomik ve sosyal menfaatlerini korumak ve ortak hareket ile ekonomik fırsatlardan faydalanmalarını sağlamak, sektörün tüm ihtiyaç duyduğu kademelere istihdam sağlamak için eğitim programlarını desteklemek, lise ve üstü okullara teşvik sağlamak, sektörün tüm ihtiyaç duyduğu kademeler için eğitim programları düzenlemek suretiyle hizmet kalitesinin artırılmasına destek olmak ve kalkınma ajansları ve Dernekler Müdürlüğü’nün, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın açmış olduğu hibe programlarını takip ederek, sektörü adına faydalı projeler hazırlamak, yurtiçi ve yurtdışı fuar ve b2b workshoplara katılarak Konya’nın tanıtımını yapmak ve fuarlara üyelerin katılımını da teşvik etmek ve fuar için gerekli stant gibi ihtiyaçlarına yardımcı olmak amacıyla kurulduk ve bu çizgide çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘KONYALILAR MİRASINI YAŞATMAK İÇİN MARKALAŞMAK ZORUNDA’

Derneğin kuruluşunun, 750’nci Vuslat yılına denk gelmesinin ayrıca manidar olduğunu belirten Temizci, “Hayattayken kendisine ve öğretisine çağıran Hazreti Mevlâna, 750’nci Vuslat yılında hala bu çağrıyı dünyaya yapmak. Konyalılar Mevlana’nın bu mirasını yaşatmak için markalaşmak zorundadır. Mevlâna dizelerinde ‘Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kâfir ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel’ diyor. Tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizin, hak ettiği değeri bulması umut ediyoruz.” şeklinde konuştu. Konya’nın gelişimi açısında gayretlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Temizci, Dar-ul Mülk Projeleri için de yatırımlara başlanmasını istediklerini belirtti.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim