YKS GÜNÜNE ÖZEL MİLLİ MAÇ ÖNLEMİ
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 20-21 Haziran 2026 tarihlerinde cumartesi sabah, pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım sürerken, İçişleri Bakanlığı yurt genelinde geniş çaplı tedbirler aldı. A Millî Futbol Takımımızın 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Paraguay ile oynayacağı ikinci grup maçının YKS ile aynı güne denk gelmesi, bakanlığı harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sınav öncesinde tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığını belirterek 81 ilin valiliğine çok kritik bir talimat gönderdi.
SOKAKLARDA DEV EKRAN KURULMASI YASAKLANDI
Türkiye saati ile sabah 06.00’da başlayacak olan Paraguay - Türkiye karşılaşması için şehir meydanlarında ve sokaklarda kurulması planlanan dev ekran organizasyonları ile toplu izleme etkinlikleri bakanlık talimatıyla tamamen durduruldu. Bakanlığın bu kararı almasındaki en büyük etken, sabahın erken saatlerinde oluşabilecek gürültü yoğunluğunun öğrencilerin dinlenmesini engellemesi ve erken uyanmalarına yol açarak uyku düzenlerini bozması oldu. Aynı zamanda maçın bitiş düdüğüyle birlikte sokaklarda ve ana arterlerde yaşanabilecek kutlama veya trafik yoğunluğunun, adayların sınav merkezlerine ulaşımını aksatabileceği değerlendirildi. Gelen bu kesin talimatın ardından, hafta sonu meydanlarda yapılması planlanan dev ekranda milli maç programları peş peşe iptal edilmeye başlandı.
SINAV GÜNÜ BİNLERCE PERSONEL SAHADA OLACAK
Milyonlarca gencin geleceğini belirleyecek olan büyük sınav için bakanlığın tüm birimleriyle hazırlıklarını eksiksiz tamamladığını duyuran İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından detaylı bir açıklamada bulundu. Sınava toplam 2 milyon 425 bin 560 adayın katılacağını hatırlatan Bakan Çiftçi, yurt genelindeki 11 bin 883 okulda 44 bin 886 personel ve 6 bin 907 ekibin görev yapacağını açıkladı. Sınav merkezlerinin sınavdan bir gün önce başlayarak ekipler marifetiyle kontrol edileceğini belirten Çiftçi; sınav binaları ve çevresinde güvenlik, trafik ve gürültüye ilişkin tüm tedbirlerin titizlikle uygulanacağını, organize kopya girişimleri başta olmak üzere sınav düzenini bozabilecek her türlü olumsuzluğa karşı önleyici tedbirlerin en üst seviyede tutulacağını aktardı.
NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU MESAİSİNDE OLACAK
Sınav evraklarının nakli boyunca kesintisiz güvenliğin sağlanacağını ve sınava geç kalma riski bulunan adaylara da sahada gerekli desteğin verileceğini bildiren Bakan Çiftçi, kimlik kartı sorunu yaşayan öğrencileri de unutmadı. T.C. Kimlik Kartını kaybeden adayların mağduriyet yaşamamaları için sınav merkezi olan il ve ilçelerdeki 355 nüfus müdürlüğü hafta sonu da hizmet vermeye devam edecek. Nüfus müdürlükleri, 20 Haziran Cumartesi günü saat 07.00-17.00, 21 Haziran Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık tutulacak. Bakan Çiftçi, evlatların yıllardır verdikleri emeğin karşılığını huzur içerisinde alabilmeleri için hiçbir aksaklığa müsaade edilmeyeceğini kararlılıkla vurguladı.



