Öncelikle Türk Milleti ve Türk Tarihi için çok önemli olan Çanakkale Zaferinin 110. Yıldönümünde her karışı kanla yoğrulmuş Vatan Toprağı için canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. İnanıyoruz ki, ahiret yurtları cennettir.
Ramazan ayının manevi iklimiyle hep güzellikler yaşayalım derken Çumra Belediye Başkanının partisinden istifa haberini aldık.
Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, Yeniden Refah Partisi Çumra İlçe Teşkilatı Başkanı ve yönetim kurulu Yeniden Refah Partisi Üyeliğinden istifa ederek Bağımsız olarak yola devam edeceklerini kamuoyuna duyurdular.
Düğün değil bayram değil seçimin birinci yılını doldurmadan ne oldu? Dediğimizde parti içi mesele olduğunu İl Başkanı atamasından kaynaklandığını öğreniyoruz. Çumralıları parti içi meseleniz ilgilendirmez Çumra sizden böylesi laf, şov değil hizmet bekliyor.
Kuzucu köyümüzde koyun çobanı sabah kırdan gelmiş dinlenmek için yatmış. Derler ya kan uykuda iken sokakta çerçi bağırır tabak var çanak var şu var bu var bağırken çoban uyandırır. Çoban pencereyi açar ve çerçiye seslenir;
--- Çerçi çuvaldız var mı? Çobana çuvaldız lazımdır.
--- Çuvaldız yok Bey amca!
---- Be adam çuvaldızın yok da sabahtan beri ni ven ven ediyon o zaman! Der…
Evet, Çumralı sizlerden hizmet bekliyor şu olmuş bu olmuş gündeminde yok. Seçim sırasında dediğim gibi helyum gazıyla siyaset yaparak hizmet üretilmez. Helyum Gazı bilindiği üzere renksizdir, kokusuzdur. Ancak, bazı hava taşıtların havalanmasında kullanılır. Nevşehir ilimizde balonlarda kullanılıyor. Rüzgâr olduğu zaman da balonda kullanılmaz.
**
Böylesi ortam içinde iş güç dahası bir dünya meşakkati ile koşuşturma ve telaş içinde hayıflanmaya yer yok!
Kendi kendimize hayıflanmaya başka deyişle acizlenmeye başladık. Yeri geldi telefon sesinden bile rahatsız olur olduk. Böylesi hal içinde telefon çaldı. Telefon diğer odada masada olduğu için yetişemedim. Arayan dostu cevaben aradım. İyi ki aramışım onunla konuşurken bütün yorgunluğum gitti. Havadan sudan dün bugünde hal hatırda sonra bir emrin mi Ağam deyince;
--- Hiçbir isteğim arzum yok Allah rızası için aradım. Sesini duyayım dedim. Ne oldu yanlış mı yaptık? Deyince
--- Estağfurullah ne yanlışı çok memnun oldum. Bizler dünyevi telaşla böylesi güzellikleri sunanları kayıtsız şartsız, ön yargısız sadece Allah rızasına nail olmak ve Allah resulünün sünnetini yaşayan ve yaşatanları göremez olduk. Ne kadar acı değil mi?
Elbette acıdır. Esas olan sağlığı yerinde olup da hizmet etmek hizmet üretmek bir kenarda hayıflanmamak, çok çalışmak ve yorulmamaktır.
*
Geçenlerde taziye için liseli yıllardan okul arkadaşlarından şimdi emekli polis olan arkadaş;
--- Ahmet Başkan falanı hiç görmedim küs müsünüz? Diye sordu. Ben de;
--- Sevgili arkadaşım ben kimseye küsmem, küstüm demem. Ha o amcanın kendi hüsnü kuruntusu suç bastırma kabilinden tavrını duruşundan dolayı öyle görmüş olabilirsin. Konuşmaya değer bulmadığım kişi ve kişiler olabilir. Senin sorduğun zatı şahanelerine de küs değilim. Gıyabımda konuşmaların işittim. Önemsemiyorum.
Nanköre sormuşlar; Ne yaptı da dostuna kırıldın? Nankör cevap vermiş;
--- “HER DEDİĞİMİ YAPTI, BİRİNİ YAPMADI.” Bilindiği üzere nankörler hem çok yalaka oluyor işleri olana kadar. Sonunda yapacağı budur.
Allah rızası için bir nebze hakkım varsa ona ve onu gibilerine helal etmiyorum. Diyerek konuyu kapattım. Ne değer bilmez kişilere değer vermişiz Allah onları ıslah etsin, Kayınpederin dediği gibi ıslah olmazlarsa da müstahaklarını versin! Hamdolsun hiçbir yol arkadaşıma sırtımı dönmedim. Yolda bulduklarımla yol çıktıklarımı değişmedim.
Rahmetli Neşet Ertaş ile hanımı sohbet ediyorlarmış çeşmeye su doldurmaya gelen komşu kadınları selam verince onlarla bir müddet sohbet ettikten sonra;
--- Kusura bakma Neşet’im istemeyerek de olsa arkamı döndüm kusura bakma beni bağışla! Der. Neşet Ertaş;
--- Ne kusuru kurban olduğum gülün arkası mı olur. Konya Basınını yakından tanıdığı Sibirya Göçmeni Böğrüdelikli Naci İdil Amcamız bana;
--- Ahmetciğim bu yaşıma geldim evden çıkarken Hanıma hiç sırtımı dönmedim. Her zaman Allah’a ısmarladık diyerek gönlünü alarak işe giderdim. Demişti. Ha bu arada Naci İdil Amcam sana Yeşil Kuzu sözüm bakidir.
Hamdolsun ben de rahmetli Hatuna aynı minval üzere Allahaısmarladık derken o mübareğin Cenabı Allah işini gücünü rast getirsin diye dua ederdi. Şimdi onun duasında mahrumuz.
Dolaysıyla biz kimseye sırt dönmeyiz, bilmem anlatabildim mi?