Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri dün itibariyle başladı. Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri Salı günü Şems-i Tebrizi Türbesi ziyareti, İrfan Vakti Yürüyüşü, Nevbe Merasimi, Gülbang Duası ve Sema Ayini ile devam etti. Konya 17 Aralık’a kadar dünyanın dört bir tarafından gelen Mevlana aşıklarını buluşturacak. Bu yıl törenler İrfan Vakti Teması ile gerçekleştiriyor. Konyalılar olarak 17 Aralık dahil şehrimize gelecek misafirlerimize Konya’nın misafirverliğini en yüksek seviyede göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Zaten Konyalı vatandaşlarımızın Konya dışından gelecek Konyalılara Konya’nın misafirperverliği göstereceği konusunda hiç şüphemiz yok. İnşallah Hz. Mevlana’yı anma törenleri Konyalı esnaflar için can suyu olacak. Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri için Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi ve Karatay Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Devlet Tiyatrosu, Türkiye Yazarlar Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi dolu dolu programlar ve etkinlikler hazırladı. 748. Vuslat Yıldönümünde Hazret-i Mevlana’yı Anma Törenleri’nin Mevlana’yı anlamaya vesile olmasını ve bütün insanlık için hayırlı olmasını niyaz ederim. Vakti şerifler hayrola Hayırlar feth ola, şerler def ola. Gönüller şâd ola.

İRFA MEDENİYETİMİZDEN KALAN GÜZELLİKLERİN KORUNMASINI SAĞLIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İnsan ve İrfan Vakfı İşbirliği ile hizmet veren İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi (İRFA), medeniyetimizin bizlere miras kalan güzelliklerin korunması ve aslına uygun şekilde ihya edilmesiyle cemiyete faydalı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir kuruluş olarak dikkatleri üzerine çekiyor. İRFA Geleneksel Türk İslam Sanatına uygun bir şekilde külliye olarak inşa edildi. İRFA’nın içerisinde semahane, konferans salonu, atölyeler ve derslikler bulunuyor. Haftanın her günü aktif olarak kullanılan İRFA bünyesinde sema talimi , tekke musikisi meşki, geleneksel Türk İslam sanatları, enstrüman imalatı vb. eğitimler verecek atölyeler tertip edildiği gibi panel ve seminerlerde düzenlenmekte. Başta Konyalılar olmak üzere Konya dışından mutlaka görmesi gereken bir yer İRFA. Hazret-i Mevlâna’nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin heyecanı İRFA’da dolu dolu yaşanacağını da belirmek isterim.

MHP MERAM ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Kısa süre önce MHP Meram İlçe Başkanlığında görev değişimi yaşandı. Yaşanan görev değişiminin ardından göreve gelen MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri gerçekleştirdikleri çalışmalar ile adından şimdiden söz ettirmeye başladı. Özellikle, MHP Konya İl Başkanlığının hazırladığı "Adım Adım 2023 İl İl Anadolu" programı kapsamında Gedavet alanına kurdukları stantta üye kaydı ve vatandaşların yoğun ilgisi İlçe Başkanı Mahmut Yaman ve ekibinin ne kadar güzel çalışmalar yaptığının göstergesiydi. MHP Meram İlçe Başkanlığı Konya merkez ilçeler arasında adından önümüzdeki süreçte de çokça bahsettirecek gibi gösteriyor. MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman ve Yönetim Kurulu Üyelerine çalışmalarında başarılar dilerim. Rabbim Yar ve Yardımcıları olsun inşallah….

SOBE GÖNÜLLÜLÜK AKADEMİSİNE KATILIN OTİZMLİ ÇOCUKLARA UMUT OLUN

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) yetkilileri örnek bir projeyi hayata geçirdi. SOBE Gönüllük Atölyesi çalışmalarını başlatarak daha çok kişiye otizm konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. SOBE bünyesinde gönüllü olmak isteyen kişiler; ilk oturumda Vakfın çalışmalarıyla ve gönüllülük politikası hakkında bilgilendirildi ve sonrasında gönüllülük nedir, gönüllüler arası iletişim, ön yargı ve kalıp yargı, stres yönetimi, çatışma yönetimi… Gibi konularda workshop çalışmalarıyla interaktif bir şekilde eğitime dahil oluyor. Vakfın belirlediği alanlara somut katkıda bulunabilecek eğitim, meslek ve kişilik özelliklerine sahip olan gönüllüler Vakfın vizyon ve misyonunu benimseyerek ve çalışmalara katılmak üzere ilk grup eğitimlerine katılıyor. Yüz yüze ve online eğitimler ile devam edecek olan Gönüllük Akademisi gönüllülerin katılımını ve bilgilendirilmesini kapsayan bir sistem olarak kurgulandı. SOBE Gönüllük Sistemi ‘ne başvurular sobe.org.tr üzerinden alınıyor. Toplumu otizm konusunda daha bilinçli hale getirmek ve çalışmalara destek olmak için SOBE Gönüllüsü olarak otizmli çocuklara umut olun….