Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor

Çocuklar camide gördükleri muamele onların bir ömür dinle ilişkisini de belirler. Bu yüzden de camiler büyükler kadar çocukların dünyasında da önemli adreslerdir. Bu kapsamda Konya’da bir araya gelen eğitimci anneler Haydi Çocuklar Camiye” sloganıyla başlattıkları proje ile çocukların aklında camileri güzel şekilde yer edinmesini sağlıyor.  Konya’da da bir araya gelen eğitimci anneler çocukların cami kültürünü oluşmasına katkı sağlıyor.

6-3-38

‘AMACIMIZ ÇOCUKLARIN AKLINDA CAMİLERİN GÜZEL BİR ŞEKİLDE YER EDİNMESİ’

Haydi Çocuklar Camiye Konya sorumlularından Okul Öncesi Öğretmeni Büşra Büyükyüzbaşıgil, Konya için “Haydi Çocuklar Camiye” sloganıyla başlattıkları proje ile çocukların aklında camileri güzel şekilde yer edinmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Bizler küçük çocuklarımız olduğu için çalışma hayatına ara vermiş şu an belli bir okulda görev yapamayan eğitimcileriz. Şu zamanda dini değerler konusunda olsun, çocuklarımıza bilinçli çevre arkadaş ortamı sağlama konusunda olsun bir eksiklik ve boşluk var. İstanbul’daki çocuklu cami etkinliklerini görerek bir kelebek etkisiyle bizde var olan boşluğu bu yolla doldurmak niyetiyle Konya için “Haydi Çocuklar Camiye” sloganıyla bizde bir proje başlattık. Hem çocuklarımıza bir farkındalık kazandırmak hem aynı görüşlere sahip anneleri bir araya getirebilmek için biz gönüllü eğitimci anneler bir grup oluşturduk. Bu yolda camilerimizi bir buluşma, sevgi mekanına dönüştürmek, namazı, ibadetleri çocuklarımıza sevdirebilmek, unutulan adapları sünnetleri değerleri tekrar gündeme getirip yaşantımıza geçirmeyi hedefledik. Yaklaşık bir senedir Selçuklu meram Karatay bölgeleri olarak farklı camilerde belirli aralıklarla çocuklarımızla namaz buluşmaları düzenliyor onlarla etkinlikler yapıyoruz. En son ki programımızda tüm bölgelerimizi birleştirip bir yaz şenliği hazırladık. Herhangi bir kurum vakıf veya derneğe bağlı olmadığımız için kendi şartlarımızla kalabalık bir organizasyonu karşılayamayacağımız için Karatay belediyesinden destekle programımızın ikramlarını karşılandı. Bizde gönüllü eğitmenlerimizle çocuklara farklı oyunlar oynatıp zihinlerinde caminin güzel yer etmesini hedefledik. Buluşmalarımız ilgiyle karşılandı ve çok sevildi. Aldığımız Güzel dönüşler bizleri daha da zevklendirdi.  Bu oluşumun bir kelebek etkisiyle birçok çocuğa ulaşmasını ve her şehirde bir çocuklu cami olmasını temenni ediyoruz. Bu noktada bizlere gerek Konya İl Müftümüz ve İlçe Müftülerimizden, gerekse belediyelerden ve imamlardan gerekli desteği talep ediyoruz.  Amacımız çocukların aklında camilerin güzel bir şekilde yer edinmesi. Yine çocuklarımızın küçük yaşlarda camiye sevgiyle bağlanarak ömürleri boyunca camiden ayrılmaması. Evlatlarımız bizim geleceğimiz. Ne kadar çok çocuğumuzun gönlüne dokunabilirsek geleceğimiz o kadar güzel olacak.  Çocuk dostu imamlarımızın ve camilerimizin artması cami cemaatinin yaş grubunun çocuklara kadar düşmesi duasıyla” ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞMAMIZIN IŞIK OLMASINI HEDEFLİYORUZ’

Haydi Çocuklar Camiye Konya sorumlularından Okul Öncesi Öğretmeni Halime Eser de Konya merkezde 400 yakın anne ve çocukla güzel çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Yola çıkarken amacımız şehrimizde yaşayan çocuklarımıza ulaşmak ve onların gönlüne dokunmaktı. Yine çocuklarımıza temiz bir çevre oluşturmaktı.  Gerçekleştirdiğimiz çalışma ile sadece çocuklarımıza değil, anneleri de sosyal bir çevre sunuyoruz.  Güzel dostlukların oluşmasına da vesile oluyoruz.  Konya merkezde gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarımızı Konya’nın ilçelerinde de gerçekleştirme konusunda hedefimiz var. Yine bu projemizin Türkiye genelinde de annelere ışık olmasını hedefliyoruz.  Bizler bu çalışmamız ile bireylerin de yakın çevreleri ile de bir araya gelerek çocuklarına cami kültürü ve sevgisini kazandırması adına çalışma yapabileceğini de gösteriyoruz. Bizler sadece cami çocuk buluşmaları yapmıyoruz ve özel günlerde de bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Ramazan’da çocuklarımıza yönelik babaların katılımı ile bir organizasyon gerçekleştirdik. Bizler camilerimizin sadece namaz kılınan yer olarak anılmasının yanında camilerin de sosyal hayatta bir buluşma noktası olduğunu vurgulamak için çalışıyoruz. Bunun da geri dönüşlerini alıyoruz.  Bizim gibi birliktelikler güzel alışkanlıkların kazanılması adına da önemli olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Birkan Bakay