Gitgide zorlaşan hayat şartları, iş yoğunlukları, duygusal problemler gibi nedenlerden dolayı hepimiz stresimizi azaltmak için ya da genel iyilik halimizi sürdürebilmek için farklı yollar ararız.

Bu yollardan birisinin dansolması için işte size sebepler; 

  • Vücudun esnekliği artırır, tüm vücut kaslarının aktif çalışmasını sağlar, koordinasyonu geliştirir, dayanıklılığı artırır.

Yapılan bir çalışmada 12 haftalık eşli dans egzersizlerinin kilo kontrolünü, sırt kuvvetini, el kavrama kuvvetini ve esneklik gelişimini olumlu yönde etkilediği ve sağlığı koruduğu gösterilmiştir. Bu tür egzersizlerin sadece eğlence amaçlı kullanılmasının yanı sıra, tüm sporcularda psikolojik rahatlama ve sporcular için önemli olan ritim gelişimi açısından da antrenman programları içerisinde yer almasının faydalı olacağı kanısına varılmıştır.

  • Stresle daha kolay baş edebilmeyi sağlar, depresyonu azaltır.

Yapılan bir araştırmaya göre dansın üniversite öğrencilerinde görülen depresyon düzeylerini olumlu yönde etkilediği ve depresyon düzeylerini düşürdüğü sonucuna varılmıştır.

  • Kendinize olan özgüveninizi artırır.

50 genç kız üzerinde yapılan bir çalışmada kendileri ile ilgili algılarının arttığı, dış görünüşleri ile ilgili memnuniyetsizliklerinin azaldığı ve kendilerine olan güvenlerinin, özsaygılarının arttığı gözlenmiştir.

  • Daha sağlıklı iletişim sağlayarak sosyalleşmenize yardımcı olur.

Gruplar halinde yapılan dansların, takım çalışmasına uyum sağlama becerisini geliştirdiği gözlenmiştir.

  • Kilo vermeye yardımcı olur.

Dans tüm vücudu çalıştıran bir hareketlilik hali olduğu için eğlenerek zayıflamanıza yardımcı olur 

Ruhun gıdası olan müzik eşliğinde yapılan dans kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Sonuç olarak sizlere önerimiz duygularınızı ifade edebilmek,hayat kalitenizi artırmak, fiziksel, psikolojik, sosyal ve ruhsal iyiliğiniz için mutlaka dans edin!

 

1 GillianBurgess, Sarah Grogan, andLesBurwitz, 'Effects of a 6-Week AerobicDanceIntervention on Body Image andPhysical Self-Perceptions in AdolescentGirls', Body image, 3 (2006), 57-66.

2 Banu Özdemir, 'Üniversite Öğrencilerinde Görülen Depresyonun Giderilmesinde Dansın Etkisi' (Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2007).

3 Yunus Tortop, Afyon Kocatepe Üniversitesi, and Sağlık Bilimleri Enstitüsü, '12 Haftalık Eşli Dans Çalışmalarının Bazı Fiziksel Uygunluk Parametreleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi',  (2015).