Bugüne kadar ülkenin ya da bu şehrin faydasına olmayan hiçbir cümleyi kurmadım.

Yazılarımın da muhataplarının da aynı kaygıları güttüğünü biliyorum.

Yani…

Derdimiz üzüm yemek…

Bağcıyla işimiz yok.

Dolayısıyla katkı sunacak herkese de, her kuruma da bu satırlar açıktır.

Her gün farklı başlıklarda onlarca istihbarat ulaşıyor elimize…

Özellikle şehirle ilgili…

Bazen her duyduğunu, gördüğünü söylemek ya da yazıya dökmek şehre zarar verebilir. Sorumluluğumuz yazmayı gerektiriyorsa hiç bekletmez yazar, kamuoyunu aydınlatırız.

Sorgularız…

Bekletmemiz gerekiyorsa da zamanını bekleriz. Şehrin menfaatleri bunu gerektiriyorsa tabi ki…

Böyle bir giriş yaptım zira samimiyetimiz belli olsun istedim.

Şimdi gelelim bu cümlelerin sebebine…

Efendim önceki günlerde ‘Babür Özçelik’e çağrı ve Bedesten esnafına müjde’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım.

Çok sayıda dönüş aldım.

Genel anlamda eğitim camiasından bahsediyorum.

Tabi yazıya konu olan başlıkların muhataplarından da gelen açıklamaları sizlerle paylaşmak isterim.

Hiç yorum yapmayacağım.

Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Konya Teknik Üniversitesi’nden açıklamalar geldi.

Sadece şunu biliyorum ki; Güzel gelişmeler var.

Açıklamaları da paylaşayım…

Noktasına virgülüne dokunmadan.

Yorum size kalsın.

Bu açıklama Konya Büyükşehir’e ait:

Konya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde kurulan Konya Bilim Merkezi ve Kapsül Teknoloji Platformu Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmak amacıyla çalışmalar sürdürmektedir.

Çalışmalarını sürdürürken Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yöneticileriyle tam bir birliktelik ve koordinasyon içerisinde çalışılmaktadır. Yapılan çalışmalar esnasında desteklerini sunan tüm paydaşlara ve üniversitelerimize teşekkür ederiz.

Konya Teknik Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü de şu cümleleri kurmuş:

Yenigün Gazetesindeki “BABÜR ÖZÇELİK’E ÇAĞRI VE BEDESTEN ESNAFINA MÜJDE” başlıklı köşe yazınızda cevap hakkımızı kullanmak ve bazı düzeltme ve izahlarda bulunmak zaruriyet arz etmiştir.

1970 yılında kurulan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisine dayanan birikim ve tecrübesinden aldığı güçle 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı resmi gazetede yayımlanan 7141 sayılı kanun ile kurulan üniversitemiz, bünyesinde bugün Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,  olmak üzere 13 bin 112 öğrencisi 700’ü aşkın akademik ve idari personeliyle bilim, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etme misyonuyla öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunlarıyla ülkemizin kalkınmasını destekleyecek alt yapıya sahip üniversitemiz, bu anlamda kentle bütünleşme, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda artı değerler katma, yürüttüğü proje ve çalışmalarla katma değere dönüşecek fikirler ürütme ve bu hedefteki tüm proje ve çalışmalara destek olmayı bölgeye karşı duyduğu sorumluluğunun bir gereği olarak görmektedir.

Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Babür Özçelik’in önüne koyduğu hedefler doğrultusunda üniversitemizde yürütülen araştırma projelerinin yanı sıra her türlü kurum ve kuruluşla yürütülecek araştırma projeleri ve çalışmalarını oldukça önemsiyoruz. Çünkü Anadolu’nun sanayi merkezi haline gelen Konya’da önemli bir misyon üstlenen üniversitemiz, Dünyanın küresel bir pazara dönüştüğü, bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojik ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde ürüne dönüştüren ve ülkemizin yüksek teknoloji üssü haline gelmesine katkıda bulunacak nitelikli araştırmalar yapılması ve bu araştırmalarla elde edilen bilginin sanayide uygulamaya koyulmasını sağlamak yönünde önemli hedefler koymuştur.

Yazınızda belirtildiği üzere ‘Konya Teknik Üniversitesi’nin Bilim Merkezi’ne çok büyük katkı sunamadığı’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktır. Nitekim Bilim Merkezi ile üniversitemiz arasında gerek akademik personelimizin gerekse öğrencilerimizin işbirliği ve diyaloğu son derece uyumlu ve verimli şekilde devam etmektedir. Bu hususta Bilim Merkezi yetkilileri ile de görüşülmüş kendileri tarafından da, Konya Teknik Üniversitesi ile ilgili işbirliği ve destek talepleri konusunda bu zamana kadar herhangi bir sorun yaşamadıkları ifade edilmiştir. ‘Gençlerin önünü açacak, gençleri yönlendirebilecek çalışmaların olmadığı’ yönünde iddia edilen görüşün de bu anlamda doğru bir yaklaşım olmadığını ya da sehven yanlış bilgi kaynaklı olabileceğini ifade etmek isteriz.

Sizlerin de bildiği gibi üniversitemiz bu yıl TEKNOFEST’2021 İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde akademik paydaş olarak yer almaktadır. Böylesine önemli bir organizasyonun paydaşı olmanın gururunu yaşarken teknoloji alanında üreten bir Türkiye olma hedefiyle yetişen tüm gençlerimizin her zaman destekçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla…