Gelişen teknolojinin faydalarından biri, sürdürülebilirlik konusunda daha çok ve kolay üretimler yapılabiliyor. Yiyecek atıkları, genellikle çöpe atılan veya yakılan, değerli kaynakların israf edildiği bir sorundur. Ancak bu atıkların kumaşa dönüştürülmesi, hem çevreyi korumak hem de yeni malzemeler yaratmak için harika bir fırsattır. 
Yiyecek atıkları da bu konuda artık sıkça kullanılıyor. Yiyecek atıklarından kumaş yapmak mümkün ve sürdürülebilir bir seçenek. Gıda atıklarından elde dilen basit bitki şekerinin fermantasyonu kullanılarak yiyecek atıkları kumaşa dönüştürülüyor. Bu sistemin faydaların biri de petrokimyasallar kullanılmadan, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen biyo-tabanlı bir ürün olmasıdır. Bu sistem fosil yakıt tüketimini de azaltmaya yardımcı olur. 
Sebze ve meyveler gibi lifli gıda atıkları, Circular Systems adlı bir girişim ile çevreye zarar vermeden dönüştürülüyor. Elma kabukları, soğan kabuğu, muz kabuğu kabukları ve sapları, ananas yaprakları, keten ve kenevir sapları ve ezilmiş şeker kamışı ve nicesi olarak sıralayabiliriz. Bu atıkları kumaşa dönüştürerek yeryüzünü büyük bir atık yükünden kurtarabileceklerine inanılıyor. Japon kökenli sürdürülebilir  ürünler üreten Sozai Center markası elma kabuklarından elde ettiği kumaştan kullanılabilir yeni tasarımlar yapıyor. Yapay boya kullanılmadan, yıkanabilir kumaşlar üretiliyor. Yerel çiftçilerden toplanılan elma posaları toz haline getirilerek kumaş üretiminde kullanılıyor.