SPOR

Nida Karasakal: Tekrardan yarışmayı özledim

Abone Ol

2018 yılında Arjantin’in Buenos Aires kentinde düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda 44 kg’da 138 kg kaldırarak bronz madalya kazanan Konyalı milli sporcu Nida Karasakal, Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. 2018 yılında koparmada 60 silkmede ise 78  kg kaldırarak toplamda 138 kg kaldırarak Gençlik Olimpiyatları tarihinde halterde kadınlardaki ilk madalyayı Türkiye’ye kazandıran genç sporcu antrenmanlarını Konya’da sürdürüyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle müsabakaların oynanmadığı süreçte ara vermeyen Halter Milli Takımı hazırlıklarını Konya’da sürdürüyor.  

ABDURRAHMAN ŞAHİN’DEN ZİYARET

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin Konya’da Avrupa Şampiyonasına hazırlanan genç halter milli takımını yerinde ziyaret etti. Abdurrahman Şahin, Halter Milli Takım antrenörleri Cevdet Doğan ve Gamze Şen ile Halter Genç Milli Takımı ile bir süre sohbet etti.

AYLARDIR AİLEMİZLE GÖRÜŞEMİYORUZ

Genç Halterci Nida Karasakal, şampiyonada mücadele etmeyi çok özlediğini belirti. Karasakal, “Türkiye’miz, bayrağımız ve Konya’mız için bu zorlu süreçte pandemi şartlarına uygun davranarak antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Aylardır ailelerimizle görüşemiyoruz. Tekrardan müsabakalarda boy göstermeyi çok özledim. Şampiyonalar tekrardan başladığında bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ