Döviz kurlarında yaşanan yükseliş karşısında vatandaşlar ellerindeki dövizleri/altınları bozdurmak için döviz bürolarının ve sarrafların yolunu tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yastık altındaki dolarları ve altınları bozdurun açıklaması sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Özellikle doların 6,3382 seviyelerine ulaşması karşısında vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmak için harekete geçti. Bu durum döviz ve sarrafların önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.  Dolar borcu olan da doların daha fazla yükselmesine karşı dolar aldı. Ancak dövizcilerde dolar bozduranın ağırlıkta olduğu görüldü. 

DÖVİZCİLER DOLAR BOZMUYOR İDDİASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yastık altındaki dolarları ve altınları bozdurun  açıklaması karşısında önemli bir iddiada bazı döviz bürolarının "para yok" diyerek döviz bozmadığı. Hatta bazı döviz bürolarının "Yükselen dolar karşısında döviz bozdurmanın fırsatçılık" olduğu görüşünde de bulunduğu iddialar arasında.

Fakat iddialar bir yana döviz büroları ve sarraflar önündeki hareketlilik dikkat çekiyor. Esnaf dün itibariyle en yoğun günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, “Buradan milletimize sesleniyorum, yastık altından gelin dövizlerinizi çıkartın. Dolar ve avrolarınızı, altınlarınızı çıkartın. Yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun” ifadelerini kullanmıştı. Çağrıya destek olmak ve milli duruşa katkı sunmak isteyenler ise harekete geçti. Diğer taraftan vatandaşlar, "Para yok, fırsatçılık yapılıyor" diyerek dolar bozmayan esnaflara karşı da inceleme yapılması çağrısında bulunuyor. 

DOLAR VE ALTIN BORCU OLAN HEREKETE GEÇTİ

yükselen döviz karşısında altın ve dolar borcu olan da daha fazla zarar etmemek için harekete geçti. Borcu kadar dolar ve altın alanlar da hareketliliğe neden oldu. Uzmanlar ise doların ateşinin biraz daha çıkabileceğini ancak gerekli önlemlerin alınması ve ekonomik adımların atılması ile dövizin düşüşe geçebileceğini belirtiyor. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim