58 gün gibi kısa bir sürede Afrin’i teröristlerden temizledik. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun başarılı operasyonları hızlı bir zaferi elde etmemizi sağladı. Güya ‘Şanlı direniş’ söylemleri ve Batı medyasında ki destekçilerin çabaları sonuç vermedi. O sözde şanlı direnişin YPG militanları ise şehir içerisinde savaşa cesaret edemeyerek Afrin merkezini boşalttılar. Teröristlerin arkasında durdukları ise sözde “stratejik geri çekilme”. Siz bunu külahımıza anlatın! Afrin Zaferi, YPG’nin aldığı en büyük hayati yenilgilerden birisi.

Teröristler, Kürtlerin en yoğun yaşadığı ve tahkimatının en güçlü olduğu bölgeyi kaybetti. Bu yenilgi, Suriye'nin kuzeyindeki PKK-YPG yapılanmasının ve Irak'taki PKK varlığının geleceğini etkileyecek bir dönüm noktası oldu. TSK ve ÖSO sahadaki operasyonel etkinliğini ispatlamakla kalmadı. ABD'nin koruması olmazsa, YPG'yi tüm Suriye'den temizlemenin sadece birkaç ay sürebileceğini gösterdi. Zeytin Dalı'nın başarısının arkasında şüphesiz en başta askerlerimizin ve Suriyeli muhaliflerin kahramanlıkları var. Diğer faktörler ise TSK-ÖSO'nun muharebe başarısı, eğit-donat faaliyetinin etkinliği ve YPG'nin konvansiyonel savaşı tercih hatası olarak sıralanabilir.

Terör sevici Batı medyası Zeytin Dalı’nı “Kürtleri katletmek” olarak söylese de Türkiye hem iç kamuoyu genelinde hem de Afrin halkı nezdinde hedefini doğru bir şekilde anlattı. perasyonun, Kürtlere değil YPG'ye yönelik olduğunu "sivil kayıp olmasın" hassasiyetiyle de sergiledi. ABD'nin operasyon yaptığı Musul ve Rakka'daki yüksek sivil ölümü ve kent merkezinin yıkılmasına kıyasla Cinderesi ve Afrin'deki "hasarsızlık" tartışma götürmez bir gerçeklik. Hepsinden önemlisi, Afrin zaferinin arkasında Erdoğan'ın güçlü ve kararlı liderliği bulunmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ tasfiyesi yaşayan bir ordunun Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi iki kritik operasyonu başarıyla gerçekleştirmesi Erdoğan'ın siyasi liderliği olmaksızın hayal bile edilemezdi. Bu liderlik Türkiye'yi Suriye denklemine hem cephede hem masada şekil veren ana aktörler arasına yerleştirdi..