Afrin Operasyonu’ndan beklenen askeri zaferin geleceğinden hiç birimizin şüphesi yok. Şöyle biraz yakın geçmişe gittiğimizde, Türkiye’nin sınırlarına yakın bir terör oluşumuna izin vermeyeceğini defalarca açık bir şekilde gördük. Gelinen son noktada bizlere yine aynı amaçlı bir operasyonu işaret ediyor. Bu işin içerisinde ki en önemli durum, Türkiye’de devletin ve siyasetin bütün tabakalarının Afrin Operasyonu söz konusu olduğunda tek sesle aynı görüşte birleşmesidir. 

Askerlerimiz, evlatlarımız, kardeşlerimiz hepsi birlikte güzel yarınlar için mücadele ediyor. Bakıldığı zaman “Zeytin Dalı Harekâtı” bizlere şunu çok iyi gösterdi ki ülkemiz sınırında yaşayan vatandaşlarımızın artık bu terör belasından kurtulmak istemesi. Televizyondan veya yakinen içeriden gelişmeleri takip eden arkadaşlarımızın anlattığı vatandaşlarımızın askerlerimize yoğun bir ilgi göstererek yardımcı olmaya çalışması. Kimisi ekmek ile kimisi bahçesinden topladığı meyveler ile kimisi ise kurbanları ile Mehmetçiğe destek için yollarda bekliyor. Hep birlikte dua ediyor, tekbirler ile askerlerimizi yolcu ediyorlar. Bu görüntü ülkemizin 15 Temmuz’dan sonra yakaladığı birlik ve beraberliği gösteriyor. Bunu da bundan sonra kimsenin yıkamayacağı, yıkmaya tenezzül edemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Rabbim askerlerimizin ve güzel yarınlar için mücadele eden herkesin yardımcısı olsun.

Evet, baktığımız zaman güzel duygular manevi hissiyatlar ile Afrin’de mücadele veriyoruz. Hedefleri bir bir yok edip, inlerine giriyoruz. Bir gece ansızın geliriz dedik ve oradayız. Dikkat çekmemiz gereken bir diğer konuda artık arkasında güçlü bir ekonomi bulunan Silahlı Kuvvetlerimiz, ne araç gereçte nede silahta sıkıntı çekiyor. Daha da önemlisi Silahlı Kuvvetlerimiz yerli yapım savaş araçları ile operasyonu sürdürüyor. Devletin ve toplumun her kesiminin desteğini Afrin’de ki askerlerimizin arkasında bulunduğunun bilinmesi de,  morallerin yüksek olmasını sağlıyor. Birlik içinde olduğumuzun ve güçlü bir ülkenin vatandaşları olmamızın kıymetini bilelim.