24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri iyisiyle kötüsüyle geride kaldı. Erken seçim kararının ardından seçime gidilmesi, sürecin hızlı bir şekilde işlemesine neden oldu. Bu yüzden, hem siyasi partilerin aday belirleme süreçleri hem de adayların sahadaki çalışmaları olabilecek en hızlı bir şekilde icra edildi. Hızlı geçen seçim atmosferi ile gündem oradan oraya savruldu. Kimisi akıllara kazındı, kimisi unutuldu.

Bu seçim sürecinde Konya’da unutulmayacaklar listesine öyle biri girdi ki, gönüllere taht kuran, herkesçe hayırla yad edilen bir isimdi bu. “Toprağın Adamı” sloganıyla çıktığı siyasi hayatında ilk andan itibaren hafızalarda güzel bir yer edinen bu isim Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili 3. sıra Adayı Celil Çalış. 

Kendisini tanımaktan onur duyduğum, bir ağabey gibi sevdiğim Celil Çalış, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı olarak başarılı çalışmalarıyla daha öncesinden Konya’nın takdirini kazanmış bir isimdi. 

Bu görevini yürütürken tarım şehri olan Konya’da, tarım adına önemli çalışmalara imza atan Celil Çalış, sadece Konya değil ülke menfaatleri doğrultusunda attığı adımlarla büyük ses getirmeyi başarmıştı. Bugüne kadar duruşundan, dürüst, babacan, sevecen, adam gibi adam kişiliğinden hiç taviz vermeden Konya tarımı için gayret gösteren Celil Çalış Başkan’ın siyasi hayata adım atması, Konya’nın birçok kesimince mutlulukla karşılanmıştı.

Samimiyetle yaptığı çalışmaların örneğini milletvekili adayı olarak da gösteren Celil Çalış Başkan, bana göre hayatının bu sınavını da kişiliğinden taviz vermeden başarılı bir şekilde geçmiştir. 

MHP’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da bu seçimde başarılı bir sonuçla karşılamış olmasında, tüm partililerin elbette ki büyük emek ve gayretleri vardır. Ancak Konya’daki başarıda Celil Çalış’ın emeklerini de şahsi olarak takdirle karşılamak sanıyorum ki kimse tarafından yadırganmayacaktır. Çünkü Celil Başkan’ın aday olmasıyla büyük bir heyecan ve sevinç hakim olmuştu Konya’da. Çevremde birçok kişi Celil Başkan’ın adaylığına sevinmişti. Hatta onun adaylığı nedeniyle daha önce MHP’ye oy vermemiş arkadaşlarımdan “MHP’ye oy vereceğim” diyenler bile vardı.

Konya’daki 15 milletvekili adayı içerisinde tarım şehri Konya’yı Meclis’te ‘Tarım’ adına temsil edebilecek tek kişi olarak aday listesinde yerini bulan Celil Çalış Başkan’ı özellikle tarım camiası milletvekili olarak görmek istiyordu. ZMO Konya Şubesi’ndeki başarılı çalışmalarından dolacak ki, tarım camiası Celil Başkan’dan çok umutluydu ve büyük beklenti içindeydi.Üzülerek söylemek gerekirse Celil Başkan az bir oyla milletvekili seçilemedi. 

Bu durum başta tarım camiası olmak üzere birçok kişiyi üzdü. Ancak ben bu durumu bir başarısızlık olarak görmüyorum. Aksine; Celil Başkan yukarda bahsettiğim gibi bu sınavı çok iyi bir şekilde vererek, yapmış olduğu saha çalışmaları ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Bu başarı elbette partisinin de hanesine artı olarak geçti. 

Samimiyetinden hiçbir zaman şüphe etmediğim Celil Başkan’ın, milletvekili olamasa da bu samimi gayretinin ve çalışmalarının süreceğine gönülden inanıyorum. Mütevazılığı ile tam bir “Toprağın adamı” görünümü veren Başkan Celil Çalış, Konya’nın bir kazanımı olarak gönüllerin “Milletvekili’ olmuştur. İnşallah seni daha güzel yerlerde, Konya ve ülke adına güzel hizmetler yaparken konuşacağız Celil ağabeyim.Sevgi, saygı ve dua ile...