Sıcak havaların ardından sonbaharda oluşan hava değişimi hem fiziksel, hem ruhsal hem de metabolizma olarak bizleri etkilemekte.

Ellerimizi sık yıkamak, hasta kişilerden uzak durmak ya da kabalık ve havasız ortamlardan kaçınmak gibi öneriler hep duyduğumuz öneriler. Fakat iş hayatında özellikle sürekli iletişim halinde olmamız nedeniyle bunların hiç biri pek mümkün olmamakta.

Mevsim değişimi ya da sonbahar deyince tabii ki ilk aklımıza gelen nezle ve grip olarak konumlandırabileceğimiz ve kış aylarında özellikle herkesin en az bir kez yaşadığı soğuk algınlığı geliyor. Grip ve soğuk algınlığı ile baş etmenin en birinci yolları bol sıvı tüketimi ve dinlenmektir. Ancak dinlenmek iş hayatında bulunan insanlar için pek mümkün olmadığından işte bu seferde destekler yardımınıza koşuyor. Özellikle Sambucus, Çinko ve C vitamini bu dönemi kolay bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacağı gibi hastalığa yakalanmamak içinde başvuracağınız ilk adres.

Soğuk algınlığı maalesef mevsim dönümünde oluşan tek durum değil. Bunlardan bizi en çok zorlayanlardan biri ise; yorgunluk. Sonbahar döneminde sürekli yorgun olduğunu ayrıca alerji gibi sorunlarında yaşadığını belirten çok fazla insan bulunuyor. Mevsim geçişinde oluşan yorgunluk ve alerji gibi durumlar sosyal hayatımızı etkilememesi açısından kendinize bir destekçi seçebilirsiniz. Antifatik (yorgunluk giderici) özelliği bakımından hayli kullanımda olan Rüşeym yağı içeriğinde doğal E vitamini barındırması sebebiyle, mevsim geçişinde cildinize de destekçi olacaktır. Öte yandan saman nezlesi (alerjik rinit) denilen ve mevsim geçişlerinde atak yapan alerjik durumlardan çörek otu yağı ile korunabilirsiniz.

Mevsim geçişlerine elbette ki cildinizde bir tepki verecektir. Kuruluk ve saç dökülmesi bu dönemde epey görülen durumlardan biri. Cildiniz belki de bu dönemde en çok desteklemeniz gereken yapı çünkü dış etmenlerle ve kirlenen hava ile direkt temas eden o. Cildinize yapacağınız rüşeym, ısırgan, biotin destekli bir kür cildinizi yenileyeceği gibi bu dönemde yaşanacak olan saç dökülmesi problemine karşıda size yardımcı olacaktır.

Ve son olarak Ruh…

Ruhsal olarak mutlu olan biri hem sosyal hayatında hem de özel hayatında mutlu olurlar. Bahar depresyonu; çoğu insanın karşılaştığı ve tüm hayatını etkilen bir durumdur. Ama tabi ki bu konuda da yalnız değilsiniz. Kişniş yağı sizi ağır metallerden uzaklaştırarak bir rahatlama hissi verirken, Haşhaş yağı ile de uykuya dalmanız kolaylaşacaktır.

Bahar dönemini daha rahat geçirmek için vitamin mineral desteklerinizi de dengede tutarsanız bahar dönemini gayet güzel atlatabilirsiniz. B12, demir, magnezyum önemli olan birkaç vitamin mineralden bazıları.

Yaz bitti, yeni ve dingin bir mevsim, sonbahar geliyor. Baharın size tüm güzellikleri ve en başta sağlık getirmesi dileğiyle.

Kendinizi önemseyin…