Sağlıklı yaş alabilmek için sağlıklı yaşam alışkanlıklarına sahip olmak çok önemli. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının içinde en önemli parça ise tükettiğimiz gıdalar.

Doğal ve besleyiciliği yüksek kaynaklar tüketmek, organizmamızın sağlıklı işleyişi için olmazsa olmaz. Günlük öğünlerimizdeki gıdalardan daha fazlası içinse gıda takviyeleri kullanmak iyi bir seçenek olabilir.

Son zamanda çok sayıda gıda takviyesi kullanımımıza sunuluyor ve bu çeşitlilik içerisinde doğru seçim yapabilmek çok zor. Yanlış seçilmiş gıda takviyeleri yarardan çok zarar verebilir. Bu konuda bilgi sahibi olmak ve akılcı tercihler yapmak gerekli.

Özellikle bitkisel kaynaklar kullanılacaksa, tohumdan itibaren, bitki seçimi, ekim, ilaçlama, hasat, saklama ve transfer süreçlerinin mutlaka takip edilmesi gerekiyor. Her bitkinin çok sayıda alt tipi var ve ancak birkaçı medikal amaçlı kullanılabiliyor. Bu seçimi de maalesef her göz yapamıyor. Her bitkinin kendisine uygun topraklarda yetiştirilmesi, kendisine uygun mevsim ve saatlerde haşatının yapılması, uygun şartlarda taşınıp saklanması gerekiyor. Her bir aşama kaliteli ve güvenilir bir ürün için oldukça önemli.

Bitkilerden elde edilecek kaynakların hangi yöntemlerle üretileceği, ne amaçla kullanılacağı da doğru belirlenmiş olmalı. Neyse ki geleneksel kullanımların bilimsel yöntemlerle harmanlanması sonucu oluşturulmuş, çok sayıda bilimsel kaynağımız var.

Bitkisel kaynakların ürüne dönüştürülmesi için de uluslararası kalite standartları belirlenmiş durumda. İyi üretim uygulamalarını değerlendiren GMP sertifikası, üretim tesisinin bu standartlara uyduğunun bir göstergesi.

Sağlığı desteklemek üzere kullanılan ürünlerin mutlaka GMP sertifikasına sahip üretim tesislerinde üretilmesi gerekiyor. Tesiste çalışan personelin eğitimli ve kalifiye olduğu, tesis ve saklama alanlarının üretime uygun olduğu, hijyen ve çevresel koşulların uygunluğu bu sertifika ile garantiliyor.

Aslında tüm bu süreçleri değerlendirmenin ve doğru gıda takviyesi kullandığınızdan emin olmanın tek yolu, size bunları garanti eden bir üreticiden almak. Sağlık ürünlerinin satın alınacağı yer ise her zaman sağlık uzmanının gözetiminin olduğu bir eczane olmalı.

Herhangi bir sağlık sorunu olanların da mutlaka doktora danışarak destekleyici ürünleri kullanması gerekir.

Sonuç olarak amacımız sağlığımızı desteklemekse, kullanacağımız ürünler alanında uzman kişilerin bulunduğu, kalite ve hijyen standartlarına uygun süreçlerden geçmeli.

Vücudumuza aldığımız her şeyin hikayesi bizim hikayemizin bir parçası olur. Hikayesini bilmediğiniz ürünleri kullanmayın.

Keyifli, sağlıklı bir hikayeniz olsun…