Daha hızlı bir metabolizma için spor yapılmalıdır. Hızlı bir metabolizmaya sahip olmak demek ise yağ yakımının hızlanması demektir. Bunun en aktif olduğu vakit ise sabah uyandıktan sonraki vakittir. Kahvaltı edilmeden bir saat önce spor yapılması en uygun olanıdır.

Bu saatlerde spor yapıldığında kişi aç olacağından yağlar daha rahat yakılacak ve enerji elde etmek için kullanılacaktır. Günlük yaşantıda buna fırsat bulunamıyorsa spordan 1 saat önce yemek yeme faaliyeti kesilmelidir. 

Spor yapıldığında vücuttaki kaslar çalışır ve yağlar enerjiye dönüştürülmek için hazırlanır. Öğünlerden sonra spor yapmak için en uygun zaman ise 2 saat geçtikten sonraki zamandır. İnsanlar sağlıklı yaşamak ve dinç bir vücut için mutlaka spor yapma alışkanlığı kazanmalıdır. Herkes her spordan hoşlanmayabilir. 

Önemli olan zevkinize göre, sizi eğlendirebilen bir spor türü seçerek hoşça ve sağlıklı vakit geçirmektir. Bazı insanlar yürüyüş yapmayı sever bazı insanlar ise yüzmeyi. Kendine uygun sporu bulan kişi rahatlıkla spora alışacaktır. Bu sayede hem mutlu olacak hem vücudunu sağlıkla buluşturacaktır. 

Kilo vermek ya da sağlıklı yaşamak için spor yapılabilir. Kilo vermek için spor yapan kişiler sağlıklı yaşamak için spor yapanlara göre biraz daha ağır bir spor yapmak durumundadır.

Sporun faydalarına gelecek olursak;Spor vücudunuzun yorgunluğunu alır ve sizi dinç kılar.Mutluluk ile ilgili hormonların salgılanmasını sağlar ve kişi kendini daha mutlu hisseder.Sağlıklı bir dolaşım ve sağlıklı bir vücuda sahip olunmasını sağlar.Kişiyi daha hareketli yapar ve hantallığını engeller.Aşırı kilo artışını engeller.Vücuttaki yağların yakılmasını sağlayarak kilo kaybını sağlar.

Ayrıca hem hastalıklardan korunmada hem de egzersiz programı öncesi, sonrasında beslenme tarzında miktar ve zamanlamaya dikkat edilmelidir. 

Özellikle kalp ve damar hastalıklarının korunmasında hayvani yağların tüketimini azaltılması ve daha çok sebze, baklagiller ve balık gibi gıdalara ağırlık verilmesi önerilmektedir. Hemen yemek sonrası dolu mide ile yapılacak sporun koroner kalp hastalarına oldukça zararlı olduğunu biliyoruz. Ancak spor, aç karınla da yapılmamalıdır.

Düzenli yapılan sporun, kalp hastalığına sebep olması söz konusu değildir; ancak daha önceden var olan ve bilinmeyen, kalbin romatizmal kapak hastalığı, hipertrofikkardiyomyopati gibi kalp kasının fazla geliştiği hastalıklar, erken gelişen damar sertliği, koroner arter dediğimiz kalbi besleyen damarların doğuştan anomalileri ve kalbin bazı yapısal hastalıkları bazen spor esnasında önemli ritim bozuklukları, bayılmalar, kalp yetersizliği ve hatta ölümlere dahi sebep olabilir.

Ancak bilinçli ve kontrol altında yapılan bir egzersiz ile sporun kalp krizini tetiklemesinden değil, aksine koruyucu özelliğinden bahsetmek gerekir.