Zaman zaman okuyucularımızdan gelen talepler olur. Gündeme getirmemizi istedikleri başlıkları bizimle paylaşırlar. Dün de yine bu minvalde uğraş verdiğimiz günlerden bir gündü.

İşin doğrusu bunlardan çok memnun oluyoruz. Çünkü şehrini seven her insanın yapması gereken budur. Kendisi çözemiyorsa bizi aracı olarak görebilir. Biz de şehrin bütün konularıyla ilgili elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Konuyla alakalı muhataplarını arayarak hallettiğimiz bazı meseleler olduğu gibi buradan kamuoyu ile paylaşmamız gerekenler başlıklar da oluyor.

Dün de o sirkülasyonu yaşadık.

Efendim mevzu şu; Yaya geçitlerinde bile şoförleri sürücüleri durduramadığımız noktalar varken görüşü kısıtlayacak şekilde 1 metre eninde 2 metre yüksekliğinde ilan panoları yapılıyor.

Reklam önemli tabi ki…

Kurumlara katkısı olduğu kadar şehre de katkısı var.

Eyvallah…

Lakin bizler bütün yaptığımız haberlerin, yazdığımız yazıların şehrimize, değerlerimize, maneviyatımıza ne gibi katkısı olduğunu düşünerek adım atarız. Yani getirisi ne, götürüsü ne olur? Sorusunu hep kendimize sorarız.

Bu dengeyi bütün kurumlar gözetmelidir diye düşünüyorum.

Bakınız altını çiziyorum; gözetmiyor demiyorum ama gözetmelidir.

Konumuza devam edelim…

Sanıyorum bu ilan panoları yetmemiş yenilerini dikerek daha çok kazanmayı hedefliyorlar. Neyse… Bu kazancın şehre de dönüşü olur.

Olacaktır inşallah…

Fakat…

Yeni dikilecek panolar insan hayatı için tehlike oluşturacaksa yapılmamalı…

Oluşturuyor mu?

Evet…  Çünkü panolar için belirlenen yerler sürücülerin görüş alanını engelliyor.

Orta refüjler ve kavşaklarda araçların görüşünü kısıtlayacak hiçbir şey olmamalı.

Sadece sürücüler için değil yayalar için de tehlike oluşturduğunu hatırlatmam lazım… Yayalar karşıdan karşıya geçerken orta refüjlerde bu panolar perde görev yapmakta, yayalar yolu atladığında araç sahipleri yaraları geç fark edebilmektedir.

Pano dikilen yerleri gidin, görün, deneyin…

Merak edenler için de belirlenen yerler ve fotoğrafları da paylaşayım ki tehlikeyi daha iyi anlatmış olayım.

Yeni Sille Caddesi ile Genç Osman Caddesi’ndeki kavşak. Yaya geçitlerinin hemen yanında 4 adet pano yeri montaja hazır şekilde kazılmış.

Özellikle iş başlangıç ve bitiş saatlerinde sirkülasyonun yoğun olduğu Kardelen Market kavşağı üzerine de bir panonun yapılacağını söylemem lazım.

Montajı yapılmış olan yerlere de örnek vereyim…

Yeni Sille Caddesi Alâaddin İlköğretim Okulu'ndan Dedeman'a giden yolda orta refüjde 4-5 tane pano hazır.

Deneyin… Görüş açısını kapatıyor mu? Siz karar verin…

Yetkililer bu konuyu bir kez daha gözden geçirmeli…