Dilimizde tribünlerin coşkuyla söylediği şampiyonluk marşı. Yüzümüzde ise tarifi imkansız tebessüm. Yine evimize mutlu dönüyoruz stadyumda. Dönüş yolunda bir sonraki hafta oynanacak olan karşılaşmanın tatlı muhabbeti. Muhabbetimizi süsleyen Konyaspor geliyor bak. Birgün elbet şampiyon olacak dizeleri. Taraftar mutlu ve huzurlu. Yine bir haftamız aldığımız galibiyetin onuruyla neşe içerisinde geçecek. Dileğimiz bu güzel günlerimiz daim olsun.

***

Rakip Trabzon. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ama bir türlü takım olma becerisini gösteremeyen ve ligin sonlarında yer alan Trabzon. Her ne kadar ligde zor günler yaşasa da her zaman için dikkat edilmesi gereken bir ekip.  Etkili hücum ayakları olan rakiple oynayacağımız maçın zorlu geçeceği belliydi. Trabzonsporun mevcut sıkıntılarından kurtulmak ve nefes almak için varını yoğunu ortaya koyacağını biliyorduk.

***

Her ne kadar cezalı ve sakat oyuncu sayısı çok olsa da bizi özellikle ilk yarıda epeyce zorladılar. Alışık olduğumuzun dışında rakibe ilk yarıda tehlikeli olma imkânı verdik. Özer'in iki şutu bizi epeyce korkuttu. Birinde Serkan gole izin vermezken diğeri az farkla dışarı çıktı. 

***

Hele hele öyle bir tehlike yaşadıkki kalemizde akıllara zarar. Muhammed'in kafa ile indirdiği topla altıpas içerisinde buluşan Sefa zor olanı başararak derin bir nefes almamızı sağladı. Attığımız golden sonra yaşadığımız bu tehlike bana göre maçın kırılma anıydı. 

***

Attığımız gol demişken bahsini yapmadan geçmeyelim. Son haftalarda duran toptan gol bulmaya alışık olduğumuz için rakip ceza alanı önünde yapılan etkili paslaşmaların gol ile neticelenmesi bizi çok daha mutlu etti. 

***

İkinci yarıda ise rakibe tek  fırsat verdik. Uzun taç atışında Serkan ve Ali Turan'ın anlaşmazlığı pahalıya mal olabilirdi. Zaten bu pozisyonun tartışmasını Serkan ve Ali çok sert bir şekilde yaptılar. Santrası yapılmayan ikinci gol skoru belirledi. Gecenin yıldızı Holmen'in asistini gol ile sonlandıran Ömer Ali tribünleri bayram yerine çevirdi.

MEHA – HOLMEN

Gecenin iki yıldızı. Meha ve Holmen. İkisinde çok koştu. Çok mücadele ettiler. Meha son haftaların aksine oldukça etkiliydi. Oyunu çok iyi yönlendirdi. Holmen ise sahanın en çok koşanı olmaya devam ediyor. Forma giyen bütün oyuncularımız görevlerini yerine getirdi. Zaman zaman aksayan oyuncularımız olsa da çabuk toparlandılar. Bu karşılaşmada sıkıntı yaşamasakta ileri çıkarken kaptırılan toplar başımızı ağrıtabilir. Oyuncularımızın bu konuda çok daha dikkatli olması gerek. Ofans konusundaki eksikliğimiz herkesin malumu. Ama her ne kadar ofans gücümüz istenen seviyede olmasa da bir şekilde golü bulup puanları topluyoruz. 

***

Artık her hafta bizim için çok önemli. Lig üçüncülüğünün ve Avrupanın en güçlü adayı biziz. Bu yüzden ciddiyetten asla taviz vermeden maçlara hazırlanmak ve aynı ciddiyetle mücadele etmek lazım. Yük ağır. Ama oyuncularımızın bu yükü kaldiracağına eminim. Haftaya Antep deplasmanında gidiyoruz. Antep ligin en ilginç takımlarından. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Bazen beklenenin aksine çok iyi ya da çok kötü sonuçlar alabiliyorlar. Mevcut sistemimizle bu zorlu deplasmandan puanlar alarak döneceğimizi umut ediyorum. 

Bizleri bu hafta da onurlandıran, gururlandıran ve sevindiren futbolcu ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.