Her zaman bir planımız vardır; toplantıya hazırlanırken, güne başlarken, eve dönerken, okula giderken… Ne yapacağımız ve hangi işleyişle ilerleyeceğimizi kurgularız. Kış ayları yaklaşırken de hastalıklardan korunma plan yapmalıyız. Bağışıklık sisteminin doğru çalışması ilk planınız olabilir. Ancak bu noktada doğru tercihler yapmak oldukça önemlidir. 

Bu noktada bağışıklık sisteminizi sürekli güçlendirmeyen modüle eden (dengeleyen) ürünler kullanabilirsiniz. Şunu bilmeliyiz ki yıl boyunca bağışıklık sistemini direkt güçlendiren ürünlerin kullanılması pek de doğru değildir.  Çörek otu bağışıklığı modüle edici etkiye sahip olan bir bitkidir ve bu dönemde doğru bir tercih olabilir. Ayrıca vitamin ve minerallerin de vücutta olması gereken değerin altında bulunması işleyişte aksaklıklar yaratır. Çinko ve D3 Vitamini bağışıklık sisteminin doğru çalışması için mutlaka gereklidir. Çocukluk, yetişkinlik her dönemde kullanılması uygun olan Omega 3 Balık Yağı da bu dönemlerde kullanılabilecek düzenleyici bir takviyedir. Tabii ki her dönem için kullanılacak omega 3 balık yağı ihtiyacı aynı değildir. Çocukluk döneminde DHA (dokosahekzaenoik asit) ; yetişkinlik döneminde EPA (eikozapentaenoik asit) bakımından zengin balık yağları tercih edilmelidir. 

Enerjinizin yüksek olduğu zamanları düşünün.. Her şeyi yapabilecek gücü kendinizde bulursunuz bu anlarda. Hiçbir şey enerjinizi düşüremez, her şeyle savaşabilirsiniz. Virüs ve bakteriler ile de oldukça güçlü savaşırsınız bu dönemlerde. Spor yapmak hem bedeninizi hem de ruhunuzu güçlü kılar. Kısa dönemlerde olsa mutlaka spor yapmak bir diğer planınız olsun!

Günlerin kısalması, havanın kapalı olması, güneşin yüzünü saklaması ruhsal kendimizi kötü hissetmemize sebep olur. Bu dönemlerde mutlu olduğunuz şeyleri yapmaya zaman aymalısınız. Hastalıkların sizi yakaladığı anlar çoğunlukla mutsuz olduğunuz anlardır. Nefes egzersizleri, spor, kısa yürüyüşler size kendinizi daha iyi hissettirir.