15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin ardından, Türk halkı yine büyük cengaverliklerle sahneye çıktı. 

Türkiye genelinde 7'den 70'e herkes, meydanlara döküldü ve tek ses oldu.

Hain girişim Türk halkının bu basireti, cesareti ve yazdığı destanlarla bertaraf edildi. O günden bugüne kadar Türk halkı meydanlardan hiç inmedi. Meydanlarda çok önemli noktalar vardı aslında.

Millet olarak, öze dönüş vardı meydanlarda. Yıllardır ayrıştırılan, o'cu, şu'cu, bu'cu denilerek safları bozulan Türk milleti, yeniden saflarını sıklaştırdı. 15 Temmuz'dan bu yana, farklı siyasi görüşteki insanlar, meydanlarda omuz omuza nöbet tuttu. Ve buradan tüm dünyaya önemli bir mesaj verdi; “Türk milleti ne olursa olsun, söz konusu vatan olunca bir olur, birlik olur” mesajı verdi. Aslında özlediğimiz bir tabloydu bu. Belki de “Artık çok zor” dediğimiz bir mesajdı. Ama verildi bu mesaj. Bu da Türk milletinin ne olursa olsun, mayasının bozulamayacağını gösterdi. 

Tabi bu duruşta siyasi parti liderlerinin de tavırları önemliydi. FETÖ'ye karşı siyasi partiler de ortak noktada buluşunca, bu duruş elbette tabana da yayılmış oldu. 

Meydanlarda oluşan birlik – beraberlik duruşunda, yukarıdan gelen etken de önemliydi. 

3 haftadır meydanlar bu şekilde dolup taşarken, gerek ülke içerisinde gerek Türkiye dışında hep bunlar konuşuldu. Türk milletinin cengaverliği, yıkılamayacağı görüldü.

Şimdi bugün, başta İstanbul Yenikapı'da olmak üzere 81 ilde “Demokrasi ve şehitler mitingi” gerçekleştirilecek. 15 Temmuz gecesinden sonra ayağa kalkan Türk milleti, bugün yapılacak final mitingi ile hainlere karşı duruşu taçlandıracak.

Bugün önemli bir dönüm noktası olacak. Son yıllarda alevlenen Türkiye siyaseti, bugün liderlerin çekişmelerini değil aynı platformda olmalarıyla yeni bir boyut kazanacak belki de. Aslında bugün bu açıdan tarihi bir gün olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk defa bir araya gelip aynı platformda Türk halkına hitap edecek. Sadece Türk halkına değil aslında, dünyaya hitap edecekler. Çünkü bugün verilecek mesaj, Türkiye'de çok şeyi değiştirebilir. 

3 haftadır yakalanan birlik ve beraberlik bugün taçlandırılınca, bu birlik ve beraberliğin yarınlarda da sürmesi açısından verilecek mesajlar, bir başlangıç olacaktır. Türk – İslam coğrafyasının son kalesinin Türkiye olduğunu düşünürsek ve bu beklenti bugün Yenikapı'da gerçekleşirse -ki gerçekleşeceğini düşünüyoruz- Türkiye Türk – İslam coğrafyası adına daha umut verici bir görüntü verecektir.

Bu açıdan, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde, tüm dünyanın gözünün bizde olduğu bugün, beklenen mesajlar verilecektir. Saygı, sevgi ve dua ile!