Bedelli askerlik ile ilgili bekleyen sayısının 1 milyon 250 bin kişinin üzerinde olduğu söyleniyor. Özellikle iş ve mesleki düzenlerini sağlamış, eğitimlerini ve kariyer planlarını devam ettirenlerin bedelli askerliği tercih ettikleri görülüyor. 25 yaş ve 15 bin TL öngörüsüyle beraber 28 günlük askerlik hizmeti sosyal medyada çokça eleştirilen bir konu oldu.

Elbette devletin ve TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda bir düzenleme yapılacak. Ancak burada gençlerin bizlere ilettikleri taleplerini dile getirmek istiyorum.

Bedelli askerlik müjdesi bekleyen birçok genç, zaten altı ay yapılan askerlik süresinin çalıştıkları işyerinden ayrılmamak için bedelli askerliği tercih ettiklerini, 28 günlük askerlik süresinin zorlayıcı olacağını, özellikle 28 günlük askerlik süresince bedelli askerlik nedeniyle iş ve istihdam düzenlerinin bozulacağını belirtiyorlar.

Bir önceki bedelli askerlikte fiilen askere gidilmeden askerlik yapılmış sayılmıştı.

Belki yine bu yönde ihtiyaçları karşılamak üzere ya fiilen askere gidilmeden askerlik yapılmış sayılması ya da uzaktan eğitim veya hafta sonlarında en yakın askeri birlikte temel eğitimi alabilecek şekilde bir düzenleme düşünülebilir.