Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonu Türkiye Kupası şampiyonluğu ile kapattı. Türkiye’nin en büyük kupalarından birisine sahip olan Konyaspor, Ağustos ayında da Süper Kupa Finali’ne hazırlanıyor. Beşiktaş ile Samsun’da karşılaşacak olan Atiker Konyaspor takım olarak yoğun bir kamp dönemi geçiriyor. Bu zamana kadar takımdan alınan görüşler ise tamamıyla lig odaklı. Aslında takımın dışında taraftarlarda ligimize odaklanmış durumda. Ligin ne kadar önemli olduğu konusunda hem fikir olsak da aslında hem takım hem de taraftar olarak ilk önceliğimi Süper Kupa Finali olmalıydı. Olmalıydı diyorum çünkü şu zamana kadar taraftarlardan Samsun’da oynanacak maç için fazla talep olmadığını biliyoruz. Bildiğimiz bir diğer konu ise Beşiktaş taraftarlarının kendine ayrılan biletleri tüketmesi.
***

Şehir olarak dışarıda oynanan maçlara ilgi ve alakayı yeni yeni gösteriyoruz. Bunun nedeni ise parlak geçen birkaç sezonun ardından elde edilen başarılar. Bu başarılar sayesinde taraftarlarımızın da ilgisinin arttığını görmemezlikten gelemeyiz. Şehir olarak bazen bir başarıya kendimizi standartlıyoruz ve daha sonrasında gelecek başarıları pek önemsemiyoruz. Belki de şehir olarak Süper Kupa Finali’ne ilgisizliğimiz bu yüzden olabilir. Yaklaşık 15.000 dün itibari ile satışa çıkartıldı ben isterdim ki tıpkı diğer takımlarda olduğu gibi biletler erisin gitsin. Belki alınacakta ama henüz böyle bir hava Konya üzerinden geçmedi. Yani şehirde maalesef hiç Süper Kupa’da mücadele edecek takımın taraftarı havası yok.
***

Hatırlayacağınız üzere Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından bile şehrimizin belirli noktalarına bayrak asma fikri yoğun talepler neticesinde oldu. Aslında taleple değil büyük bir gururla asılması gerekirdi. Veya farklı etkinlikler planlanırken taraftarlarla entegreli çalışılması gerekirdi. Ama maalesef bunlar yapılmadığı gibi neredeyse kısa sürede şampiyonluk bile unutulma seviyesine indi. Şimdi aynı havayı yeniden soluyoruz. Şehrimizde maalesef şampiyon takım havası yok. Kişilerin, kurum ve kuruluşların her hangi bir etkinliği veya şehri havaya sokacak girişimleri yok. Bunun neticesinde Samsun’a gidecek taraftarda olmayacağa benziyor. Nedeni ise gayet net Konyaspor bazıları için sadece şehir takımı. İşte bu algıyı komple yıkmamız gerekiyor. Sadece bir şehir takımı değil kupaların vazgeçilmezi favori bir takımız.
***

İşin özetine gelirsek Süper Kupa Finali’ne az bir süre kala uykudan uyanıp şehir ve takım olarak final havasına bürünmeliyiz. Birbirimize bedava bilet var mı diye telefon açmak yerine organizasyon yapıp bilet alıp Samsun’a çıkartma yapmalıyız. Bu takım bizi mutlu edecek birçok şey yaptı. Taraftarlarımızda büyük mücadele verdi. Ancak mücadele verme sırası artık şehirde. Maçlar sadece Konya’da oynananlarla ibaret değil.