Bugün Türkiye siyasetini şekillendiren merhum Necmettin Erbakan 1969'dan 2011 yılına kadar birçok siyasi senaryonun başrolünde yer aldı. Aşağılanmaya çalışıldı, zindana atıldı, susturuldu!Ama en büyük üzüntüyü terk edilerek yaşadı. Partilerini böldüler, parçaladılar!Ağır ifadelerle kınadılar!

*** *** ***

Erbakan'ı en zor döneminde yalnız bırakanlar kimdi ? Erdoğan ve ekibindekilerdi?

*** *** ***

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, ilk geldiği makamdan beri hep hocaya yöneltti eleştiri oklarını! Erbakan'ın partide herkesten biat istediğini (Böyle bir şey de yoktu) ama o yine de eleştirdi. Erbakan'ın partiyi kendisinin gibi yönettiğini söyledi. Erbakan'ın her kongrede tek aday çıkmasını istemesini eleştirdi. Erbakan'ın Milli Gazete'ye, Kanal 7'ye, TV 5'e müdahalesini eleştirdi. 

*** *** ***

Yine hocanın listelere müdahaleleri eleştirildi, kızlarını, oğullarını partiye almalarını, da Erdoğan aklıyla hareket eden Numan Kurtulmuş eleştirdi!.

*** *** ***

Bugüne geldiğimizde ise hocaya yöneltilen eleştirilerin başrolünde olan Erdoğan aynılarını yapmaya başladı. Sayın Erdoğan'da kendisine tabii olunmasını istemiyor mu? Son sözü ben söylerim demiyor mu? Kendinden olmayan basını-medyayı yerle yeksan etmiyor mu? Ve kendi istediğini yapmadı diye yüzde 49,5 oy almış bir başbakanı görevden almaya kadar süreci getirmedi mi?

*** *** ***

Peygamber Efendimiz(SAV) ne buyuruyordu; “Kişi kınadığını yaşamadan ölmez”

*** *** ***

Gelelim şimdi asıl soruya; Davutoğlu'nun suçu ne?

Bu sorunun genel cevabı tek cümle aslında; 'Davutoğlu Erdoğan'ı korkuttu!!!' Hatası-suçu olduğundan dolayı görevinden istifa etmediğini cümle alem biliyor! 

*** *** ***

Peki neden Davutoğlu Erdoğan'ı korkuttu?

Çünkü; Davutoğlu hızla parlıyordu, çünkü Davutoğlu dış ülkelerle yeniden ilişkileri canlandırıyordu, çünkü Davutoğlu 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanmaya başlamıştı, çünkü Davutoğlu halkı kutuplaştırmanın ötesinde bütünleştirme çabasını veriyordu, çünkü Davutoğlu küresel arenada aktif rol alma adımını atıyordu! En önemlisi Menderes, Özal, Erbakan ve Erdoğan'dan sonra Türk siyaseti yeni bir liderle tanışıyordu!Tam burada Erdoğan, 'Dur bir dakika, halen lider benim' dedi ve Hoca'ya 'dostmodern' bir darbe yaptı!

*** *** ***

Sayın Erdoğan ve çevresi ne kadar farkında bilmiyorum ama kendi eliyle de AK Parti'yi uçuruma sürükleme girişiminde bulundu. Çünkü 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte de gördük ki, Davutoğlu bu parti için bir can simidi görevi üstlendi. 

*** *** ***

Davutoğlu'na gelince şahsı ve duruşu ile her zaman sevilmeyi başardığı için asla kaybetmez. Milletvekili olarak da aynı saygı ve sevgiyi hep görecektir. Ama ben milletvekili olarak devam edeceğini de umut etmiyorum! Bir parti kurulma çalışması olur mu bilemeyiz ama, kurarsa merkez sağ yeni bir liderin çatısında birleşir!