Konya'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları farklı ve dikkat çekici organizasyonlar düzenleyerek Ramazan ayında insanları aynı sofrada buluşturmaya çalışıyor. Ravza Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı da bu misyonu üstelenen ve özellikle de Konya'daki mültecilerin adeta elinden tutan tutumu ile dikkat çekiyor. 

Ravza Eğitim Vakfı, Ramazan ayı boyunca Konyalıları mültecilerle buluşturuyor. '11 ay bu gözler yolunu gözler' başlığı ile kampanya düzenleyen Ravza Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, “Gönlünüze sığdırdığınız 100 bin mülteci, sizi evlerine iftara bekliyor' diyerek mültecilerle birlikte iftar yapmaya davet ediyor. 

Biz de gazete olarak bu çalışmayı yakından takip ediyoruz...

Her gün düzenli olarak yapılan organizasyon çerçevesinde Konyalı gönüllü aileler ile Suriyeli, Somalili, Sudanlı gibi farklı ülkelerden gelip Konya'ya yerleşmiş olan aileler buluşturuluyor. 

Konya muhacirlere gönlünü açıp onlara ensar olmuşken, muhacirler de iftar sofralarını Konyalılara açıyor. 

Önceden haber verilmeden çat kapı gidiliyor mülteci ailenin evine. İftar sofrası birlikte hazırlanıyor. Mülteci aile kendi evindekileri ikram ederken, misafir olan Konyalı aile de çıkınında ne varsa onu koyuyor kardeşlik sofrasına.

Gazeteniz Konya Yenigün, Ramazan ayına özel olarak hazırlanmış olan sayfaları ile her gün okurlarıyla buluşuyor. 

Hamdolsun, güzel çalışmalara imza attık. Ramazan'ın ilk 10 gününü geride bıraktığımız bu günlerde insanlara faydalı olabilmek adına güzel işler yapabilmiş olduğumuzu görmek bizleri sevindirdi. 

Yaptığımız hazırlıklardan somut sonuçlar alıyor olmak, olumlu veya olumsuz geri bildirimleri dinlemek veya okuyup değerlendirmek biz gazeteciler için çok önemlidir. Çünkü geri bildirim yaptığımız işle ilgili seviyemizi, kalitemizi ve başarımızı gösteren bir ölçektir. 

Suriyeli, Somalili, Sudanlı, Afgan vesaire... Şu an hatırıma gelmeyen ancak dünyanın dört bir yanından gelip Konya'nın kardeşliğine sığınmış olan din kardeşlerimizin iftar sofralarında biz de var oluyoruz. Ramazan ayının ilk gününden bu yana da kardeşlerimizin Ramazan geleneklerini, kültürlerini, iftar sevinçlerini sizlerle paylaşmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. 

Bunu yapmaktan muradımız aslında sadece okurun keyfini düşünmek değil. Keyifle okuyan biraz da düşünsün, çorbada tuzu bulunsun istedik. 

Ve elhamdülillah, çorbaya tuz, sofraya talip, iftara misafir olmak isteyenler bu günlerde sıklıkla gazetemize ulaşıp, mülteci ailelerin iftarına konuk olmak istediklerini belirtiyorlar. Biz de bu çalışmayı yaparken doğrudan destek aldığımız Ravza Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı'na kendilerini yönlendiriyoruz. 

Bu yazıyı okuyan değerli kardeşlerim, ağabeylerim, bu mübarek Ramazan ayında herhangi bir garibanın sofrasını neşelendirmek istemez misiniz?

Koltuğunuzun altına pidenizi alın, eşinizin eline çorba tasını, çocuğunuzun eline de küçük birkaç hediyeyi verin, hep birlikte iftara 15 dakika kala çalın bir mazlum ailenin kapısını. 

İnanın sizi geri çevirmeyeceklerdir. Bırakın geri çevirmeyi, sofralarını sizinle paylaşmak için ellerinden gelenin en fazlasını yapacaklardır.