Ülkemizin “Zeytin Dalı Operasyonu” kapsamında Afrin’e girmesi Amerika Birleşik Devletleri’nin 1990 yılından bu yana kurmak istediği oyunu bozdu. Bir başka değişle heveslerini kursaklarında bıraktı. ABD, Kürtleri yanına alarak Ortadoğu’da kontrolü ele geçirmek istiyordu. Dün nasılsa bugün de Kürt Gruplarını aynı şemsiye altında toplamak için uğraş veriyorlar. Politikalarının kesinlikle bu olduğundan şüphemiz yok. Bunun içinde ellerinden geleni yaparak vazgeçmediklerini, vazgeçmek istemediklerini her fırsatta gösteriyorlar. Bunun içinde ABD Başkanının kim olduğuna ne düşündüğüne kesinlikle önem vermiyorlar. Ankara bunu çok iyi gördü. Sınırı aşıp Suriye’ye girdi. Belli ki Türk Askeri, YPG tamamen bitinceye kadar yerle bir etme üstüne birde süpürme harekâtı yapmaya devam edecek. Ülkemizin bu hamlesi kesinlikle Washington’un beklemediği bir durumdu. Aslında baktığımız zaman böylelikle bölgede vekâleten savaş yapmanın ne olduğunu anladılar. Belki de bundan 10 yıl öncesi gibi olacak sanmışlardı ama olmadı. 10 yıl önce Güneş Harekâtı’nda ki Türkiye gibi düşündüler. Şimdi ise ABD, her platformda kendisini paralayarak neden bizi takan yok sorusunu soruyorlar. 

Evet, Ülkemiz böylesine hayati bir atılım yaparken ABD’de neler oluyordu? Bunu yakinen görebiliyor ve anlayabiliyoruz. Özellikle Kudüs olayından sonra Türkiye’nin göstermiş olduğu çaba karşısında yenik duruma düşerek rezil olan ABD, hızla itibar kaybetmeye başladı. Her ne kadar basına yansıtılmak istenmese de hâlihazırda halkın yönetime ve kararlara karşı bir tepkisi var. Bu tepki karşısında ABD’nin tutumu ise her zaman ki gibi baskıcı yönetim şekli. ABD’nin bu itibarsızlıkla birlikte gündemden düşmesi ve güç kaybetmesi kimilerini rahatsız etse de artık bir diğer gerçek ise Türkiye’nin güçlü ve birlik içerisinde olması. Birçok plan içerisinde olan ABD, elini attığı her yerde sıfıra sıfır kaldı. Bunun bir diğer örneği ise İran’da yaşanan olaylar. Şunu açıkça biliyoruz ki 2017 yılı içerisinde İran’da yaşanan ayaklanmanın arkasında Pentagon ve Trump birliği vardı. Ancak orada ki planda Kürt grupları konusunda anlaşamayan Pentagon ve Trump, Türkiye’nin de İran’da göstermiş olduğu mücadele ile yine kaybetti. Bugün bakıyoruz tüm yabancı yayın kuruluşları ABD ile alay geçercesine çalışmalar yapıyor. Evet, bir gerçek var ki dünyanın beşten büyük olduğu kesinleşti.

ABD içinde iki farklı yapı iki farklı dünya istiyor. İki ayrı modelle gidiyorlar ve çatışıyorlar. Türkiye’de oradaki çatlağı fırsat bilerek girdi ve yürüyor. Yürüyen oyunun kurallarını koyar… Dün, bu ABD’ydi şimdi Türkiye. İşin garip tarafı biz gücümüzü gösterdikçe oyun kurmaya çalışanların sesi iyice duyulmaz oluyor. Böyle giderse yakında tamamen kesilir!
Elbette ellerinden gelini yapıp kumpas peşinde koşacaklardır! Ancak her hamleleri Türk adımlarının altında ezilecektir. Yeter ki biz bir ve bütün olalım…