Çetin geçen İkinci Dünya Savaşı'nda Amerika Birleşik Devletleri, Japonya'nın Hiroşima bölgesine atom bombası atmış, olay uluslararası alanda büyük tepkiye neden olmuş. Yıllar yıllar geçmesine rağmen, bu olay hala hatırlanır, herkesler tarafından bilinir. 

Atom bombası nedeniyle Japonya'da çok sayıda insan hayatını kaybetmiş, atom bombasının etkisi yıllarca kendini göstermiş. Olay acı bir tabloyu ortaya çıkarmış olsa da, Japonya bu acı tablodan büyük bir başarı tablosunun da çıkmasını sağlamıştır. Peki nasıl?

Japonya 2. Dünya Savaşı'nda atılan atom bombası sonrası, savaş etkisini yitirince ve yaralar sarılınca, bu olayı asla unutmamış ve unutturmamıştır. Öyle ki; Japonya'da hala okula yeni başlayan çocukların bombanın atıldığı bölgeye götürülerek, “Bakın 2. Dünya Savaşı'nda bize böyle bir bomba atıldı. Eğer çalışmazsak, bu bombalar daha çok atılır” tarzında bir yaklaşımla tanıtıldığını da biliyoruz. 

Japonya'nın bu yaklaşımı gerçekten ülkedeki milli duyguları artırmış olacak ki, Japonya 2. Dünya Savaşı sonrası geçen yılların ardından bir çok konuda büyük yollar kat etmiştir. 

Atılan atom bombası Japonya'nın daha fazla çalışmaları gerektiğini düşündürmüş, bu düşünce de ülkeyi başarıya götürmüştür. Japonya özellikle bugün, yeni nesil teknolojide önemli başarılar elde ederek tüm dünyaya kendini kanıtlamıştır.

Şimdi Japonya'daki bu durumu neden anlattım?

Malum ülkemiz 15 Temmuz'da kara bir gece yaşadı. Hain FETÖ, ülkemizin geleceğine kast etti, ülkemize ve milletimize kurşun sıktı. Türk milletini en çok kızdıran da buydu belki de: Kurşun sıkmak!

Kendi ülkemizin uçakları, farklı bölgeler olmak üzere çok sayıda bomba attı! Ankara ve İstanbul'da olmadan, o geceyi yaşamadan, 15 Temmuz'un hainliğini tamamen hissetmek belki de zordur. Çünkü, olayı, olayın olduğu yerde, canlı şahitliğini yaparak yaşamak, elbette duygu anlamında olayı daha iyi anlatacaktır. 

O gece, İstanbul veya Ankara'da olmayan bizler, o gece bu duyguyu olayı birebir yaşayarak içimizde hissedemedik. Ancak, Olayın izlerini görmek de bu duyguyu biraz olsun yüklüyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Bey'in davetlisi olarak gittiğimiz Ankara'da, bu izleri görünce farklı duygular yaşadık. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kendi uçaklarımızın atmış olduğu bombaların izleri, o günden bugüne korunmuş ve herkesin görmesi sağlanıyor. Bu vesile ile oradaki acı tabloyu bizler de gördük, içimizde o kara günü hissettik. TBMM bahçesine atılan bir bombanın açtığı çukur ve Genel Kurul'un yakınına atılan bomba ile oluşan tahribat, olayın acı durumunu gözler önüne seriyor.

Acı tabloyu görünce aklıma hemen Japonya geldi. Ancak aradaki fark; Japonya'ya atılan bomba, düşman bir ülkeden gelirken, bizim Meclis'imize atılan bomba, kendi uçaklarımızdan atılmış olması. İşte bombanın atıldığı alanı görünce, bir garip duygu sarıyor insanın içini... Japonya'nın acı olaydan sonra halen yeni nesillerine o acı olayı anlatması ve çalışan, üreten, bilinçli bir neslin yetişmesinde acı olayın bir fayda sağlaması söz konusu oldu.  Bizim de Türk milleti olarak, oradaki hain girişim sonucu oluşan çukur ve tahribatı görmemiz, anlamamız ve olayın hainliğini içimizde hissetmemiz son derece önem arz ediyor. Sevgi, saygı ve dua ile...

 

Bu nedenle, FETÖ'nün hain girişimi ile ortaya çıkan TBMM'deki o tablo da, Türk milleti için önemli bir bilinç vesilesi olmalıdır.