Hani savaşan ülkeler olur ya, arabulucular devreye girer, savaşmamak için bir çıkış noktası ararlar. Aslında ortada zaten bir şey yoktur ve sulh için zemin aranıyordur. Görünen o ki Emre BELÖZOĞLU ara bulucu rolüne soyunmuş ve zaten barışmaktan başka çaresi olmayan gruplar kardeş ülke KOSOVA maçıyla kucaklaşmış. Haydi hayırlısı yeni rüzgarlara yelken açıyoruz. (Ben bu arada sayın Cumhurbaşkanımızın da devreye girdiğini ancak pası Emre Belözoğlu'na attığını düşünüyorum) Benimkisi sadece önsezi. 

Fatih Hoca 4-3-3 sistemiyle yerleştirmiş takımımızı sahaya. Ömer Toprak sakat olunca Yalçın 15 yıllık profesyonellik hayatında beklediği milli formaya nihayet kavuşacağım derken, yine ters köşe! Ahmet Çalık ve Mehmet Topal ikilisi stoperde. Sağda Gökhan Gönül, solda Hasan Ali var, hemen önlerinde Oğuzhan ile Selçuk forvet arkasında Çalhanoğlu oynayacak. Öndeki üçlünün sağında Volkan Şen,  solunda Arda ve merkezde Burak. 

Kosova Milli Takımı artan Kosovalı oyunculardan oluşan bir takım, yani bu taze ülkenin iyi oyuncuları daha önce başka Milli Takımları tercih ettiğinden ıskarta oyuncularla Milli Takım oluşturulmuş. İlk yarının genel bir değerlendirmesini kısaca yapmak gerekirse eğer, sağ kanattan Volkan'ın taşıdığı Milli Takım ön direğe ya da kaleye atılan tehlikeli paralel ortalara koşu yapmayı bilmeyen Burak'ın çaresiz bakışlarıyla geçen 45 dakika.

İkinci devreye Oğuzhan, Yunus Mallı değişikliği ile başlıyoruz. Şimdi yerleşim biraz daha 4-4-2'yi andırıyor. Yunus Mallı Mainz takımındaki ceza alanı içi forveti gibi değil de biraz daha pasör oynayacak diye yazacakken, delici bir dripling pas Burak'dan maçın en doğru dönüşü ve plasesi! Şimdi Kosova öne çıkar mı diye düşünürken, merkezden Arda-Burak işbirliğinde direkten dönen topu Volkan Şen tamamlıyor 2-0. 

Sonrası mı? Uyutan bir maç, orta sahada yana ve geriye paslar, saman alevi misali ataklar, her iki ülkeyi üzmeyecek skora bağlanan oyun. Fatih Terim mutlu, Arda, Selçuk, Burak mutlu. Seyirciler mutlu, federasyon mutlu hatta farklı mağlup olmayan Kosova Milli Takımı mutlu. 

Maçın en önemli anı bana göre 76. dakikada yaşandı, günün başarılı ismi Volkan Şen oyundan çıkıyor ve alkışlanıyor, genç Cengiz oyuna dahil oluyor ve yine alkışlanıyor. Umarım Cengiz için başarı dolu yılların ilk adımları olur bu maç. 

Taze ülke Kosova için yeni bir heyecan Milli Takımlar. Bundan bir hafta önce Hentbol Milli Takımlarını izledim, yine bize karşı mücadele ettiler ve birkaç sayı ile kaybettiler. Futbolda zamana ihtiyaçları var yazımın başında da söylediğim gibi iyi oyuncuları 5-10 yıl önce kaybetmişler. 8-10 yıl sonra Bosna Hersek'in yakaladığı başarıyı yakalayabilirler. Zira bu toprakların insanları her türlü sporu yapacak kabiliyet ile doğuyorlar.  

Maç sonu artık kılıçlar kınına girdi, 5 aydır beşikte sallanan güzel Türkiye'min insanları yarın hiçbir şey olmamış gibi uyanacak sabaha. İnsanın doğasında var unutmak,  hele bizim doğamızda hiç yaşamamış gibi unutmak mevcut. Biz ne kahpelikleri, sırtından vurulmuşlukları, darbeleri unuttuk. Arda-Terim polemiğini mi unutmayacağız. Hatta bu olaya başka bir isim koyacağız. Yaşananlar bize iyi geldi, daha da kenetlendik, iyi ki olmuş diyeceğiz. 

Bir de gereksiz bir detay mı bilemiyorum? Maçtan bir gün önce basın toplantısını izliyorum, Fatih Terim'in yanında Trabzonsporlu Okay Yokuşlu kardeşimiz var ve maç ile ilgili görüşlerini beyan ediyor. Güzel de konuştu bir falso da yapmadı ama maç kadrosuna bakıyorum Okay 11'de olmadığı gibi yanlış bilmiyorsam 23 kişilik geniş kadroda da yoktu. Konu ile ilgili yorumu size bırakıyorum. 

2018 Rusya Dünya Kupası Elemelerinde 4. maç itibari ile ilk galibiyetimizi aldık. Matematik çok erken başladı grup için. Aslına bakarsanız grubun favorileri Hırvatistan ile İzlanda ama Ukrayna ile biz grubun gerçek resmini çizeceğiz.  2017 Yılı 24 Mart'a kadar mola, Finlandiya maçına kadar ara verdik. Özleyeceğiz bakalım yeni yıl hangi sürprizlere gebe!