Süper Lig'in 11.haftasında Gaziantep ile deplasmanda karşılaştık. Bir kez daha gördük ki dinlenmiş bir Konyaspor çok daha farklı. Üst sıralarda tutunmak adına çok önemli olan bu karşılaşmadan üç puan alan takımımız ligdeki yerini korudu. 

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. İlk dakikalarda topu ayağında tutan takım Konyaspor'du. On beşinci dakikada Douglas'ın ortasında Bajic sırtıyla topu ağlara gönderdi. Yüzü kaleye dönük iken gol yapma becerisi az olan Bajic'in sırtından gelen bu gol ile oyun hâkimiyetimizi artırdık. 

Henüz ilk yarıda rakibin fişini çekebilecek pozisyonlar yakaladık. Rangelov yüzde yüz sayılabilecek iki net pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyonların haricinde son paslardaki beceriksizliğimiz yüzünden birçok tehlikeli atağımızı sonuçsuz kaldı. 

Fırsatları kullanabilseydik devreyi en az 3-0 önde kapatabilirdik. 

**************************

İkinci yarı tahmin ettiğimiz gibi Gaziantep'in baskısıyla başladı. Rakibin geliştirdiği ataklarda yüreğimiz ağzımıza gelse de Larsson'un beceriksizliği sayesinde skor üstünlüğümüzü koruduk. 

Hele hele öyle bir pozisyon vardı ki... Kalecimiz Serkan'ın büyük hatasından faydalanıp topu önüne alan Larsson boş kaleye vurmak yerine topu çekmeyi düşününce takımını mutlak bir golden etti. Zaten bu pozisyon maçın kırılma anıydı. 

Karşılaşmanın 60.dakikasında Milosevic'in harika pasını çok iyi değerlendiren Bajic ayak içi ile rakip fileleri havalandırdı. Gelen bu gol ile rakibin süngüsü düştü. 77'de Amir'in ayağından gelen 3.gol skoru belirledi.

 

ÖNE ÇIKANLAR

Şimdi birazda karşılaşmanın öne çıkan isimlerinden bahsedelim. Kim ne derse desin karşılaşmanın üç kahramanı var. Vukovic'in yokluğunda defansımızın yıldızı Ali Turan, Çamdalı'nın neredeyse hiç bir varlık gösteremediği orta sahayı toplayan Volkan ve boş kaleye topu gönderemeyip maçın kaderini etkileyen Larsson. 

Ömer Ali ve Milosevic iyi oyunlarıyla, Bajıc ise attığı iki gol ile öne çıkan isimlerdi. Özellikle Ömer Ali... Bizi rahatlatan ikinci golü hazırlayan ve üçüncü golün asistini yapan isimdi. Bir kez daha gördük rakip yarı alanda topu geriye değil de ileriye oynamanın faydalarını. Alıştığımızın tersine topu driplingle ileri taşıyan Ömer Ali ikinci golün hazırlayıcısı oldu. 

Ali Çamdalı tabir yerindeyse idare etmeye çalıştı. Ne etliye karıştı ne de sütlüye. Sahada varlığı belli değildi. Yine aynı şekilde Skubic ve Douglas'da gözle görülür bir düşüş var. Avrupa yorgunluğu diye umalım. 

*******************

Haftaya iç sahada Avrupa'da ülkemizi başarıyla ile temsil eden Osmanlıspor ile karşı karşıya geleceğiz. Zor maç olacağı kesin. Hele hele hafta içi Ukrayna seyahati yapacağımızı da göz önüne alırsak maçın zorluk derecesi bir kaç kat daha artıyor.

Hücum gücü tartışılmayacak kadar iyi olan rakibimiz karşısında Konyaspor'umuza sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.