“Daha yaşanabilir bir Selçuklu” anlayışıyla önemli hizmetler ortaya koyan Selçuklu Belediyesi, dur durak demeden vatandaşlara hizmet götürmeye devam ediyor. Sadece merkez mahalleler değil, Büyükşehir Yasası’ndan sonra Selçuklu’ya bağlanan mahalleri de unutmayan Selçuklu Belediyesi, tüm bu mahallelerde de önemli çalışmalar ortaya koydu. Uzak mahallere ziyaretler yaparak, bu mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bu doğrultuda verdiği talimatlarla, mahallelerdeki eksikleri büyük oranda gidermiş durumda. Selçuklu Belediyesi, kültür merkezleri, spor alanları, parklar, yeşil alanlar, okullar, altyapı ve üstyapı yatırımları gibi önemli hizmetleri uzak mahallelere götürerek, önemli ihtiyaçları gidermiş oldu. Bu konuda çalışmalarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, belirlenen yeni ihtiyaçlar ve eksikleri gidermek için de büyük gayretlerle çalışmaları sürdürüyor.

DAĞDERE MAHALLESİ’NE OKUL

Eğitime ve gençliğe verdiği değerle bilinen Selçuklu Belediyesi, bu doğrultuda önemli projeler yürütüyor. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) gibi örnek bir projeyi yıllardır başarıyla uygulayan Selçuklu Belediyesi, bunun dışında fiziki yatırımlarla da eğitim odaklı çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda ilçe geneline okullar kazandıran Selçuklu Belediyesi, merkeze uzak mahallelerin de bu tür yatırımlar almasını sağlıyor. İhtiyacı olan mahallelere okul yatırımı yapan Selçuklu Belediyesi, bunun bir örneğini Dağdere Mahallesi’nde gösterdi. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2.döneminin ilk gününde Dağdere İlkokulu açılışıyla yine eğitime verdiği desteği gösteren Selçuklu Belediyesi, mahalledeki önemli bir eksiği tamamlamış oldu. 4 adet derslik, 1 tane anaokulu bulunan okul, 1 milyon 60 bin TL'ye mal olmuş durumda.

ALT VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

İlçe genelinde her yıl alt ve üstyapı çalışmaları konusunda yeni hedefler koyan Selçuklu Belediyesi, bu hedeflerini yıl yıl artırarak sürdürüyor. Sadece ilçe merkezindeki mahalleler değil, uzak mahallelerde bu çalışmaları sürdüren Selçuklu Belediyesi, özellikle yol yapım ve asfalt konusunda büyük yol katetti. Uzak mahallelerin bu tür eksiklerini tamamlayan Selçuklu Belediyesi, bu mahallelerdeki alt ve üstyapı yatırımları konusunda çıtayı yükseltmiş durumda.

SOSYAL TESİSLER

İlçeye uzak mahallelerdeki ihtiyaçlara göre spor ve sosyal tesis yatırımları gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi, bu konuda da büyük yol katetti. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi, Yükselen Mahallesi’ne Sosyal Tesis ve yine Yükselen, Sulutas, Sille Ak, Eğribayat, Yazıbelen, Dağdere Mahalleri olmak üzere 6 adet çim saha yatırımı gerçekleştirdi. Yaptığı yatırımlarla vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran Selçuklu Belediyesi, yapmış olduğu bu yatırımlarla da büyük takdir topladı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yapılan bu yatırımları mahalle muhtarları ve mahalle sakinleriyle yaptığı istişareler sonucunda şekillendiğine dikkat çekiyor.

ÇİM SAHALAR

Daha önce okullara, parklara ve mahallelere yapılan 42 suni çim saha ile ilçedeki spor altyapısını güçlendiren Selçuklu Belediyesi, ilçeye 62 yeni suni çim saha ile amatör futbolcuların ve öğrencilerin spor alanlarını arttırdı.

Toprak zeminli sahalara göre spor ve sporcu sağlığı açısından daha faydalı olan suni çim sahalar, toz ve sporcu yaralanmalarını minimum seviyeye indiriyor. 5 milyon TL’nin üzerinde maliyete sahip 44x24 metre ebatlarındaki suni çim sahalar kısa sürede tamamlanarak tek tek hizmete sunuldu. Bu çim sahalardan şehir merkezine uzak mahalleler de nasibini aldı. İhtiyaç olan mahallelere bu sahalarda yapılarak, vatandaşın hizmetine sunulmuş oldu. Akşemsettin, Hocacihan, Selahattin Eyyubi, Yazır, Parsana, Erenköy, Akıncılar, Hanaybaşı, Bağrıkurt, Mehmet Akif, Hacıkaymak, Feritpaşa, Dumlupınar, Hüsamettin Çelebi, Buhara, Cumhuriyet, Sakarya, Bosna Hersek, Kosova, Sancak mahallelerine toplam 48 suni çim saha yapılırken, ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan suni çim sahaların yapıldığı diğer okullar şunlar;

Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi, İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip lisesi, Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek lisesi, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu, Kaplanlar Hafız İmam Hatip Ortaokulu, şehit Muharrem Ak İlkokulu, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Tepekent İmam Hatip Ortaokulu, Nurcan Akpınar İlkokulu, Vali İhsan Dede İmam Hatip Ortaokulu, Selçuklu Anadolu Lisesi, Mustafa Bülbül Ortaokulu.

TATKÖY’E ÖNEMLİ YATIRIMLAR

İlçe merkezine uzak olan dış mahallelerde önemli hizmetler ortaya koyan Selçuklu Belediyesi, Tatköy Mahallesi’ne de takdir edilecek hizmetler götürdü. Sadece altyapı ve üstyapı değil, mahalleleri her açıdan ihya edecek projeler ortaya koyan Selçuklu Belediyesi, Tatköy’de de bunun bir örneğini sergiledi. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi, Tatköy’de ticaret merkezi ve sosyal tesis yatırımı gerçekleştirerek, mahalleye değer katacak iki önemli hizmeti vatandaşlara kazandırmış oldu.

SARAYKÖY İLKOKULU

Özellikle eğitime önemli destekler veren Selçuklu Belediyesi, bunun bir örneğini de Sarayköy’de gösterdi. Mahallede okul ihtiyacı yerinde tespit edilerek, yatırım için düğmeye basan Selçuklu Belediyesi, hızlı bir şekilde yatırımı tamamlayarak mahalleye kazandırdı. Mahallede daha önce sağlıksız ve eski bir okulda eğitim gören çocuklar, 4 derslikli yeni bir okulla daha kaliteli ve ferah bir okula sahip oldu. Böylece fiziki altyapısı güçlendirilen okulla mahalledeki çocukların daha iyi bir eğitim almaları sağlandı. Bu durum mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılanırken, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yapmış olduğu bu hizmetlerin asla unutulmayacağı belirtiliyor.

TEPEKENT TİCARET MERKEZİ, SOSYAL TESİSİ

Selçuklu Belediyesi altyapı, üstyapı, kültürel ve sosyal hizmetlerin yanında, ilçenin refah düzeyinin artırılması için gerekli koşulları sağlama noktasında da büyük gayretler gösteriyor. Bu anlamda uzak mahalleleri unutmayan Selçuklu Belediyesi, potansiyeli yüksek ve ihtiyaç olan mahallelerde ticari hayatı daha da canlandırma adına yatırımlar yapıyor. Bunun bir örneğini de Tepekent Mahallesi’nde gösteren Selçuklu Belediyesi, ilçeye ticaret merkezi kazandırdı. Modern yapısıyla mahalleye katma değer kazandıran Ticaret Merkezi’nin mahallenin ticari hayatına daha da canlılık kazandırdığı ifade ediliyor. Ayrıca Tepekent Mahallesi’nde yine ihtiyaç doğrultusunda sosyal tesis yatırımı yapan Selçuklu Belediyesi, böylece mahallenin bir eksiğini daha tamamlamış oldu. Toplantı ve düğün organizasyonlarının gerçekleştirilebildiği sosyal tesis, 1 Milyon 300 bin TL'ye mal oldu.

KÜTÜPHANE YATIRIMLARININDA UZAK MAHALLELER UNUTULMUYOR

Eğitime yaptığı yatırımlar ve desteklerle takdir toplayan Selçuklu Belediyesi, ihtiyaçlar doğrultusunda fiziki ihtiyaçları karşılarken, eğitime farklı konularda da destekler sağlıyor. Bunlardan önemlilerinden biri de kütüphaneler. İlçe genelinde çok sayıda kütüphane tamamlayarak hizmete açan Selçuklu Belediyesi, bu hizmetlerde de uzak mahalleleri unutmuyor. İstişareler sonucunda talep olan uzak mahallelere kütüphane kazandıran Selçuklu Belediyesi, buradaki öğrencilerin de kitaba kolay ulaşmasını sağlamış oluyor. Bu yatırımlardan Sarayköy ve Tatköy İlkokuluna yapılan kütüphaneler, sen güzel örneklerden olarak gösterilebilir.

KIŞ OLUMSUZLUKLARINA GEÇİT VERİLMİYOR

Selçuklu Belediyesi, kış aylarında yaşanan olumsuzluklara karşı da her yıl önemli çalışmalar yürütüyor. Özellikle merkeze uzak mahallelerde kar yağışından dolayı yolların kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için 7/24 çalışma sergileyen Selçuklu Belediyesi, bu konuda uzmanlaşmış durumda. Bu kapsamda Selçuklu’da kış ayları ne kadar çetin geçerse geçsin, Selçuklu Belediyesi ekipleri diğer kurum ve kuruluşlarla organize olmuş bir şekilde etkini bir mücadele örneği sergileyerek, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor.

ZİYARETLER

Selçuklu’da ilçe merkezinde sürdürülen inceleme çalışmaları, vatandaş ve muhtarlarla yapılan görüş alışveriş programları, aynı uygulama kapsamında uzak bölgelerdeki mahallelerde de yapılıyor. Bu kapsamda uzak mahallelerin hepsini ziyaret eden Başkan Pekyatırmacı, vatandaşların istek, şikayetlerini dinliyor, yapılan hizmetleri yerinde inceliyor. Bunun yanında Başkan Pekyatırmacı, uzak mahallelerde bulunan muhtarlarla da biraraya gelerek, istişareler yapıyor. Bu istişareler de bölgelerde yapılacak hizmetlerin şekillenmesine büyük katkılar sağlıyor. Uzak mahallelerde yapılan çalışmalarla ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Pekyatırmacı, ilçe merkezine uzak olan mahallelerde yapılan sosyal tesislerin ve altyapı çalışmalarının ilçeye katma değer sağladığını belirtti. Başkan Pekyatırmacı, ziyaretlerde proje aşamasında olan hizmetlerin amacına uygun olarak değerlendirildiğini, yine mahalle sakinlerinden gelen taleplerin birinci ağızdan dinlenerek çalışmalara yön verildiğini belirtti.

Selçuklu Belediyesi olarak merkez mahallelerde yürütülen belediye hizmetlerinin ilçe merkezine uzak mahallelere de en iyi şekilde sunmaya çalıştıklarını ifade eden Pekyatırmacı, Belediyecilik hizmetlerinde istişare ve çalışma programı oluşturmanın başarıyı getirdiğini söyledi. Selçukluda görev yapan mahalle muhtarlarıyla bire bir görüştüklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “İyi bir hizmet planlaması için tüm mahalle muhtarlarımızla bire bir görüşerek mahallelerimizi yerinde inceliyoruz. Bu şekilde bir taraftan yapılan hizmetleri, devam eden projeleri yerinde değerlendiriyor, diğer taraftan yeni taleplere ve görüşlere zemin oluşturuyoruz. Tüm çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum, ilçemizin gelişimi için hiç ara vermeden büyük bir heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Bir süredir taşra mahallelerimizde hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Onlar şehir merkezinden uzak diye onları unutmuş değiliz. Onların derdi bizim derdimiz, mutlulukları bizim mutluluğumuz. Hemşehrilerimizi dinleyerek onların sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu ziyaretlerimiz devam edecek” dedi.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim