Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf Odaseçimi  Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Konya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak’ın yaptığı genel kurulda mevcut Başkan Mehmet Ünlügül ile başkan adayı Fettah Turşu yarıştı. Karabacak, seçimlerin demokrasi çerçevesinde geçtiğini belirterek, iki adaya da başarılar diledi. Genel kurulda bugüne kadar yapılan faaliyet raporları da okunarak, üyelerin oylarına sunuldu.

“ODAMIZDA KURUMSALLAŞMA SAĞLADIK”

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, 1981-1983 yıllarında odaya hizmet eden merhum oda başkanı Abdullah Eseroğlu’nu ve vefat eden meslektaşlarını rahmetle andıklarını hatırlattı. Görevde bulunduğu 4 yıllık süre zarfında en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını dile getiren Ünlügül, “Bu gayretimizde hizmet adına başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 2018 yılından sonra mazbatamızı aldıktan sonra meslektaşlarımızla her daim iç içe olduk. Sorunların çözümü için çalıştık. Dertlerine derman olduk. Odamıza tadilata soktuk. Kurumsallaşma sağladık. Bürokrasiler ile görüştük. Biz yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile beraber yük olmaya değil, yük almaya geldik. Bu doğrultuda hizmet ettik. Odamızı maddi ve kurumsal olarak en alt seviyelerden alıp, en üst noktalara getirdik. Her üyemizin odayla gurur duyduğunu düşünüyoruz. Hizmetlerin devam etmesi adına siz değerli üyelerimizden desteklerinizi bekliyorum. Ben ve yönetim kurulumuz destekleriniz sayesinde bayrağı daha yukarı taşımak için çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Odamızı her alanda hakkıyla temsil edeceğiz. Mesleğimizin itibarını her daim koruyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

“ODANIN SORUNLARI VARDI”

Başkan adayı Fettah Turşu ise, odanın bazı sorunları olduğunu savundu. Bu yüzden aday olduğunu kaydeden Turşu, “İşe başlama, liste fiyatı adaletsizliği gibi sorunları çözeceğiz. Pandemi döneminde üyelerin sorunları yeteri kadar çözülemedi ve destek alınamadı. Odada devamlı aynı kişilerin geçtiğini aynı kişilere iş verildiğini çok iyi biliyorum. Bende yıllardır bildiğiniz Fettah Turşu olarak aday oldum. Odamıza yeni projeler sunuyorum. Üyelerimizin hakkını her daim koruyacağıma söz veriyorum. Sıkı denetimler sayesinde, işimizi hakkıyla yapacağımızı ve adaletsizliği gidereceğimizi belirtmek isterim” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından ise seçime gidildi. İki adayın yarıştığı seçimde kazanan 289 oy ile Mehmet Ünlügül oldu. Diğer aday Fettah Turşu ise 27 oy aldı. Ünlügül yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluşuyor: “Mehmet Şişik, İlhan Göçmez, Hilmi Altun, Yaşar Doğan, Tuncay Tepe, Faruk Tokat”

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim