Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü Ankara Caddesi üzerindeki yeni binasında hizmet vermeye başlamıştı. Ancak vatandaşların SGK binasındaki işini hallettikten sonra merkeze dönmek üzere toplu ulaşım aracına binmeleri için yolun karşısına geçmeleri gerekiyor. Konya’nın en yoğun caddeleri arasında yer alan Ankara Caddesi’nden karşıya geçmek ise hiç de kolay olmuyor. Yoğun trafik akışı içerisinde vatandaşlar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, üzücü olayların yaşanmasından endişe ediliyor. Konuyla ilgili SGK İl Müdürlüğü’nün girişimiyle SGK binasının karşısında bulunan orta refüje vatandaşların geçişini önlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından tel örgü örülüyor. Ancak bu önlemin yeterli olmayacağı belirtilirken, kalıcı çözüm için bölgeye bir yaya üstgeçidi yapılmasının şart olduğu bildiriliyor.

SGK BİNASI GÜZEL ANCAK VATANDAŞIN DÖNÜŞÜ DÜŞÜNÜLMEDİ

Daha kaliteli hizmet vermek amacıyla SGK İl Müdürlüğü binası merkezdeki yerinden taşınarak Ankara Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan yeni binasına taşınmıştı. Merkezde özellikle otopark sorunu yaşanması ve binanın yoğunluğu kaldıracak kapasitede olmaması SGK’nın hizmet kalitesini düşürüyordu. Yeni binada bulunan geniş otopark alanı ve yoğunluğu kaldıracak büyüklükte bulunan hizmet binasıyla vatandaşların daha rahat hizmet alması adına güzel bir adım oldu. Ancak vatandaşların SGK İl Müdürlüğü’nden merkeze dönüşler düşünülmemiş durumda. Vatandaşlar SGK’daki işini hallettikten sonra merkeze dönmek için Ankara Caddesi’nden karşıya geçmek zorunda kalıyor. Bu durum trafik kazasına davetiye çıkartıyor.

YENİGÜN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Konuyu geçtiğimiz günlerde Yenigün Gazetesi gündeme getirmiş, üzücü hadiseler yaşanmaması için bölgeye acil bir şekilde yaya üstgeçidi yapılması gerektiğini ortaya koymuştu. Geçtiğimiz günlerde ise, bölgede karşıdan karşıya geçen bir yayaya aracın çarpması sonucu bir de trafik kazası yaşanmıştı.

DURUMA EL ATILDI ANCAK ÇÖZÜM OLMAYACAK

Yaşanan bu gelişmelerin ardından SGK İl Müdürlüğü’nün talebi üzerine Ankara Caddesi’nin orta refüjüne Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından tel örgüler yapılmaya başlandı. Tel örgülerle SGK İl Müdürlüğü’ne gelen vatandaşların Ankara Caddesi’nden karşıya geçmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ancak bu önlemin kalıcı ve akılcı bir çözüm olmayacağı belirtiliyor. Çünkü caddeden karşıya geçemeyen vatandaşlar, karşıya geçerek toplu ulaşım araçlarını kullanmak için bölgeye en yakında kavşaklara yürümek zorunda kalıyor. Bu durumun vatandaşlar açısından memnuniyetle karşılanmayacağı düşünülüyor. Vatandaşlar, bölgedeki kalıcı tek çözümün ise SGK İl Müdürlüğü yakınına bir yaya üstgeçidi yapılmasıyla sağlanacağını bildiriyor. Bunun için yetkililerin konuya daha duyarlı yaklaşması bekleniyor. 

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim