Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi’nin 2 gün süren genel kurulunun ardından Başkan Adayı Süleyman Erden Şireci ve Erhan Civcik’in yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Süleyman Erden Şireci yeniden başkan seçildi.

‘MESLEKTAŞLARIMIZIN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARDA BULUNMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ’

HKMO Konya Şubesi olarak görev süreleri boyunca ülkenin ve meslektaşların menfaatleri doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarını ve bulunmaya da devam edeceklerini ifade eden HKMO Konya Şube Başkanı ve Başkan Adayı Süleyman Erden Şireci, “ Şehrimize ve üyelerimize gönülden hizmet edebilmek mecrası olarak gördüğümüz ve büyük bir özveriyle, emekle katkı sağlamaya çalışacağımız Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şubemize en ufak bir değer katabilmenin çabası içerisinde olduk ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, mesleğimiz ve meslektaşlarımıza faydalı olacağını düşündüğümüz her projede ve ortamda yer almaya çalışarak katkı koymaya çalışacağız. Yaşadığımız şehri önemseyerek ve hissederek, doğrular için, birilerinin menfaatleri doğrultusunda değil, Ülkemiz ve meslektaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarda bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Meslek alanlarının birbirine girdiği, bir işlevin hangi mesleğin ana işi olduğunun karmaşıklığının yaşandığı günümüzde mesleğimizin her zamankinden daha çok korunmaya ve öne çıkmaya ihtiyacı vardır. Bu noktada taşınmaz değerlemesi ve kentsel dönüşüm uygulamaları gibi yeni alanlarda Harita Mühendislerinin daha etkin rol alması mutlak suretle sağlanmalıdır. Birlikte güçlü olacağımızın bilincindeyiz bu sebeple mesleğimize, şehrimize ve milli meselelere dair söyleyeceğimiz her sözü birlikte kararlaştıracağız. Bu noktada “yetmiş iki buçuk millete bir göz ile bakmayan, halka müderris olsa, hakikatte cahildir” sözünü hep hatırlayacağız ve üyelerimizin sorunlarıyla hemhal olacağız” ifadelerini kullandı.

‘ZORLU BİR GÖREV SÜRESİ GEÇİRDİK’

HKMO Konya Şubesi 15.Dönem Yönetim Kurulu olarak üzere pandemi süreci ile zorlu bir süreç geçirdiklerini dikkat çeken Şireci, “Göreve geldiğimizden itibaren bilindiği üzere pandemi süreci ile zorlu bir süreç geçirdik. Ancak bu zorluklara rağmen Odamız ve siz kıymetli meslektaşlarımız için yapmış olduğumuz yeniliklere kısaca değinecek olursak; Özel Sektörde çalışan meslektaşlarımız ile toplantı yaparak onların yaşamış oldukları sıkıntıları çözüme kavuşturma yolunda adımlar attık. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayan üyelerimizle kahvaltı programıyla bir araya gelerek, onların sadece bir gün değil her gün hatırlanması için iyi dileklerimizi sunduk. Pandemi nedeniyle Ülke olarak tam kapanma yaşadığımız zorlu dönemde üyelerimizi tek tek arayarak iletişim kurduk ve manevi desteklerimizi ilettik. İlimize bağlı ilçeler ile Karaman ve Aksaray İllerindeki üyelerimizle yerinde toplantılar yapılarak fikir ve görüş alışverişlerinde bulunduk. Tüm bu yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız, İlçe Belediye Başkan Yardımcılarımız ve de Şube Müdürlerimiz ile meslekte yaşanılan sorunlara dair çözüm üretme yollarına gittik. Yine özel sektörde çalışan bürolardaki meslektaşlarımızla Lihkab süreci ile ilgili toplantılar yapılarak sürece dair bilgilendirmeler yapıldı. Odamız üyelerine akşam yemeği organizasyonu ile meslekte 25. ve 40. yılını dolduran değerli üyelerimize plaket töreni düzenlendik. Kurumsal kimliğimizin güçlenmesi adına, fiziki şartlarımızı daha iyiye taşımak için, Genel Merkezimizle yürüttüğümüz görüşmeler ve çalışmalar neticesinde, yeni hizmet binamızı Konya Şubemize kazandırmış bulunmaktayız.

Yeni hizmet binamız beş katlı müstakil bahçeli bir yapıdır. Hizmet Binamızın eksi birinci katını 80 kişilik konferans salonu, zemin katını idari büro, birinci katını yönetim ofisi, ikinci katı elli kişilik toplantı salonu olarak tefrişatını tamamlamış ve üyelerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Ayrıca Teras katımızda lokal olarak faaliyete geçirmek için çalışmalara başladık, tefrişatla ilgili gayretlerimiz sürmektedir. Yeni hizmet binamız ile güçlenen kurumsal kimliğimiz, odamızın bilinirliği ve temsiliyet gücünü artırmıştır. Bunun yanı sıra kadrolu şube çalışanımız bir iken Genel Merkezimizle yürütülen çalışmalar neticesinde ikinci şube çalışan kadrosunu odamızın bünyesine kazandırdık. Yeni mezun genç meslektaşlarımızla bir araya geldiğimiz organizasyonla tanışarak, fikir alışverişi yapma fırsatı bulduk. Bundan sonraki süreçte siz meslektaşlarımızın teveccühleri doğrultusunda, pandemi koşullarının da hafiflemesi ile birlikte, kurum buluşmaları, mesleki kaynaşma ve dayanışma toplantıları, tanışma organizasyonları ile birlikte özel sektörümüzün güçlenmesi için gerekli tüm çalışmaları yürüteceğimiz bir süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.

HKMO Konya Şube Başkan Adayı Erhan Civcik de genel kurulda yaptığı konuşmada Konya’nın Harita sektöründeki ağırlığı yadsınamaz olduğuna dikkat çekerek, projelerini anlattı.

Yapılan seçimlerin ardından HKMO Konya Şubesi Süleyman Erden Şireci başkanlığında şu isimlerden oluştu; Abdullah Tekin Turanoğlu, Ömer Rıza Zorlu, Hilal Arıkan Özmen, Ahmet Şasi, Sadettin Sami Çetinkaya, Mehmet Ali Kaçar.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim