12 yıllık tecrübesi ile ısı makinaları, endüstriyel fırınlar ve barbekü imalatı yapan Essa geleceği parlak, sürekli büyüme ivmesi gösteren, ihracat yoluyla ülkesine döviz kazandıran ve girişimcilik ruhuyla teknoloji üreten orta ölçekli olarak yoluna devam ediyor. Essa bu kapsamda geliştirdiği ısıtıcı ile adından söz ettiriyor. Essa Yönetim Kurulu Başkanı Gökberk Karabıyıkoğlu yeni geliştirdikleri ısıtıcı hakkında bilgi verdi. Karabıyıkoğlu, “Isınma kış aylarında ciddi bir sıkıntı halini almakta yüksek enerji maliyetleri dolayısıyla cebimizi yakan bir duruma gelmektedir. İşte tam burada alternatif ısınma yöntemleri aranmaktadır. Bunlardan biriside fanlı ısıtıcılardır. Elektrikli ısınma sistemleri genelde ışıma yöntemi ile çalıştığından bölgesel bir ısınma sağlayarak ortama pek faydası olmamaktadır. Bu durumun alternatifi olan fanlı ısıtıcılar, bir türlü ısınmak bilmeyen ortamları kısa sürede sıcacık yapmaktadır. Kolay kullanımı, taşınabilir olması ve istenilen ısı miktarına göre kademeli olarak çalışması konfor açısından düşünülmüş kullanışlı detaylardır.  12 yıllık tecrübesi ile ısı makinaları, endüstriyel fırınlar ve barbekü imalatı yapan Essa firmamız geleceği parlak, sürekli büyüme ivmesi gösteren, ihracat yoluyla ülkesine döviz kazandıran ve girişimcilik ruhuyla teknoloji üreten orta ölçekli bir firmayız” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZ İÇİN YENİ BİR ÜRÜN ÇIKARMANIN MUTLULUĞU VE GURURU İÇERİSİNDEYİZ’

Konya sanayisi ve Türkiye için yeni bir ürün çıkarmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Karabıyıkoğlu, “Konya’da Essa Elektrik Otomasyon olarak hizmet vermekteyiz. Ürünümüzün ortaya çıkışı aslında kış şartlarının ağırlaşması ve ısınma maliyetlerinin artması sonucu kendi ofisimizin ısınma ihtiyacını karşılamak üzere basit bir ısıtma aracı yaptık. İş yerimize ziyarete gelen müşterilerimizin ve misafirlerimizin çok dikkatini çekti ve görenlerde merak uyandırdı. Daha sonrasında ise kendi iş yerlerine ve evlerine de almak için yoğun bir talepte bulunmaya başladılar. Oluşan bu yoğun talep üzerine yaptığımız ısıtıcıyı geliştirerek yeni bir tasarım yapma kararı aldık ve bir ar-ge sürecine girdik. Isınma sektörüne ait ilk nihai ürünümüz olduğu için ismini 1 manasına gelen mono yapmaya karar verdik. Bu süreçte tüketicinin karşılaşabileceği tüm olumlu ve olumsuz şartları belirleyip tasarımımıza başladık. Amacımız sadece bir ısıtıcı üretmek değildi. Tüketicinin bir ısıtıcıdan oluşabilecek tüm beklentilerini karşılayabilmekti. Günümüzde sadece ülkemizde değil tüm dünyada enerji ve enerji kaynakları problemleri yaşanmaktadır. Bu nedenden dolayı ısınma maliyetleri bir hayli yüksektir.  Mono ile ilk hedefimiz minimum enerji sarfiyatı ile maximum verim almaktı ısıtıcının iç tasarımını bu verimliliğe uygun geliştirdik. Dış tasarımını ise farklı mekânlarda kullanılabilecek bir ürün olacağı için hem görsel açıdan şık, hem de taşınabilir ergonomik bir yapıya sahip, 12,5x25x41cm ölçülerinde ve 4 kg ağırlığında yaptık. Isıtıcı kullanımı esnasında önemli olan diğer hususlar ise güvenlik ve sağlamlık. Ülkemizde kış aylarında maalesef çok fazla ısıtıcı nedenleri ile yangınlar çıkmakta ve insanlar zarar görmektedir. Bunun için mono ya güvenlik amaçlı donanımlar ekledik. 0-40°c aralığında termostat sayesinde bir taraftan da sıcaklığı 40°c üzerine çıkartmayıp kendini kapattığı için güvenli kullanım sağlıyor ve diğer taraftan ortam istenen sıcaklığın altına düştüğünde ise otomatik olarak devreye girip ısıtıyor. Bu özellik sayesinde sürekli açık konumda çalışmayarak ekonomi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

‘GURUR İÇERİSİNDEYİZ’

Karabıyıkoğlu, “Mono’nun diğer bir özelliği ise iç ve dış olarak metal yapıdan oluştuğu için darbelere ve oluşabilecek düşme vb. Durumlarda dayanıklıdır. Ayrıca yine düşme, devrilme ve benzeri durumlarda emniyet kilidi sayesinde kendini kapatarak güvenli kullanımı sağlar.  1. ve 2. Kademe olmak üzere 2 ayrı kullanım modu bulunan mono, 1. Kademede 1700w 2. Kademede 3400w enerji tüketmektedir. Mono nun en büyük özelliği infrared (kızılötesi) sistemi gibi gördüğü noktada ısı sağlamak yerine fan sistemi ile havayı ısıtarak tüm kapalı alanın sıcaklığını artırmaktadır. Şu an mono bu özellikleriyle optimum şartlarda ev ofis prefabrik yapı gibi 40m²’yi geçmeyen yaşam alanlarını kısa bir süre içerisinde ısıtabilmektedir.  En son aşamada ise ürünümüzü ihraç edebilmek ve çeşitli güvenlik testlerini gerçekleştirmek için teknik olarak uygunluk belgesi olan ce belgesi de alıp patentini de firmamız bünyesine almış bulunmaktayız. Kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere çıktığımız bu yolda gelişen Konya sanayimiz ve ülkemiz için yeni bir ürün çıkarmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Piyasanın mono’ya tepkileri çok olumlu oldu ve çok talep gördü. Hedefimiz inşallah öncelikle bir Konya ve Türkiye markası olup ilerleyen zamanlarda daha yeni ürünlerle ve teknolojilerle ülkemize ve tüm insanlığa hizmet vermektir” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim