Deprem bölgesine giden yardımların yanı sıra yardım toplama merkezlerinde Konya’ya gelen depremzedelere de yardımcı olunuyor. Çalışmalara katılan Afganistanlı Qasemy de Türkiye’ye olan gönül borcunu ödemek için çalışmalara katıldı. Konya halkı, yıkıcı depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren başladığı yardım çalışmalarına, depremin 26’ncı gününde de devam ediyor. Çalışmalara 16 gündür gönüllü olarak devam eden Afganistanlı Marufa Qasemy de onlardan biri. Depremin ilk günleri bölge için gelen yardımlara gönüllü olan Qasemy, şimdi de Konya’ya gelen depremzedeler için Büyükbayram Ortaokulu’ndaki faaliyetlere devam ediyor. Qasemy o anları Yenigün Gazetesi’ne anlattı.

‘KONYA’YA GELENLERLE İLGİLENİYORUZ’

Necmettin Erbakan Üniversitesi İktisat Bölümü Öğrencisi Afganistanlı Marufa Qasemy, depremin yaşandığı 6 Şubat’tan beri depremzedeler için çalışmalara devam ediyor. Vatandaşlardan gelen yardımların deprem bölgesine ulaştırılmasında Valilik tarafından belirlenen bölgelerden biri olan Büyükbayram Ortaokulu gönüllülerinden biri olan Qasemy, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Qasemy, “Burada halkın getirdiği yardımların kayıtlarını oluşturup düzenliyoruz. İlk zamanlar deprem bölgesinde daha çok ihtiyaç olduğu için bölgeye gönderiyorduk. Şu anda deprem bölgesinden Konya’ya gelen afetzedeler yardım toplama merkezine geliyor. Buraya gelenlerin ihtiyaçlarını listeleyip karşılamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘BORCUMU ÖDEMEYE GELDİM’

Türkiye’ye borçlu olduğunu düşünerek çalışmalara katıldığını ifade eden Qasemy, “Türkiye’ye geldiğimde bu ülke bizim için çok uğraştı, bize yardımcı oldu. Ben de borcumun tamamını ödeyemeyeceğimi biliyorum ancak yine de birazını ödemek için buraya geldim. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği gönüllüsü olarak arkadaşlarımla birlikte burada çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘ONLAR İÇİN HAYAT BİTMİŞ!’

Yardım için ulaştıkları depremzedelerin hepsinin acı bir hikayesi olduğunu vurgulayan Qasemy, etkilendiği olayı ise şu şekilde anlattı: “Görüştüğüm bütün afetzedeler bizi çok üzüyor ancak çarşamba günü şahit olduğum olayda kendimi tutamadım, gözyaşlarına boğulduk. Bir depremzede babanın 3 oğlu vefat etmiş ve ‘ailem 7 kişiydi, 4 kişi kaldı’ diyerek yalnızca 4 kişilik tabak, bardak istemesi beni çok etkiledi. Normalde yemek takımı halinde veriyoruz ama fazlasını istemiyorlar. Onlar için hayat bitmiş artık.” Depremden insani olarak da ders alınması gerektiğini söyleyen Qasemy, ‘sevdiklerinize sımsıkı sarılın’ mesajı verdi. Qasemy, “Deprem bana her şeyin ne kadar boş olduğunu öğretti. Sevdiklerimizin kıymetini bilelim, kaybettiğimizde en çok onlar için üzülüyoruz.” dedi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim