İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Yenigün Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Hayatın giderek daha da pahalı hale geldiğini kaydeden Yokuş, “Vatandaşlar gerçekten çok zor durumda. İnsanlar artık ciddi ciddi geçim sıkıntısı çekiyor. Hayat giderek daha da pahalı hale gelmeye başladı. Bunda doğalgaza, elektriğe, suya gelen zamanların etkisi büyük. Kira fiyatları zaten çok yüksek. Birde bunun üstüne gıda fiyatları eklenince vatandaşlar geçinmekte zorlanıyor. Resmi rakamlara göre Türkiye’de yüzde 70-80 civarında enflasyon olduğu söyleniyor. Aslında bu oran çok daha fazla. Belki de Türkiye’de şuan yüzde 200 civarında enflasyon var. Bunun bedelini ise maalesef vatandaş ödüyor. Vatandaşların sorunlarına kulak vermemiz lazım” dedi.

‘2023 VAATLERİ YERİNE GETİRİLMEDİ’

Hükümetin 2023 hedeflerini yerine getirmediğini savunan Yokuş, ülkenin daha da geriye gittiğini vurgulayarak, “2023 hedefleri kapsamında birtakım vaatler söyledi. Sözde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektik. Maalesef daha da geriye gittik. Şuan dünyada ilk 10’da değiliz. Dünya genelinde 21. sıradayız. Türkiye yavaş gelişim gösteriyor. Dünya ise hızla büyümeye devam ediyor. Dünya hızlı büyüyorsa, bu gelişime bizlerde her anlamda ayak uydurmamız lazım. Vatandaşların kişi başına geliri güya 25 bin dolar bandına yükseltilecekti. Peki yükseldi mi? Refah seviyesi artacak denildi? Peki arttı mı? Elbette artmadı. Şuan kişi başına düşen milli gelir dolar bazında çok çok azaldı” diye konuştu.

‘TÜRK LİRASI ERİYOR’

Yokuş, Türk Lirası’nın dünya para birimlerine göre giderek eridiğini belirtti. Türk Lirası’nın onurunu korumak gerektiğine işaret eden Yokuş, “Para birimimiz maalesef giderek zayıflamaya devam ediyor. Bunda yanlış para politikalarının etkisi var. Faizi düşürüyoruz ama kimse düşük faizle para vermiyor. Bugün gidin bankalara bakın. Kim yüzde 12 ile faiz veriyor? Bankaların aldığı faizler yüzde 12’den çok çok fazla. Faize ezilen taraf ise yine vatandaş oluyor. Vatandaşlarımızı faize ezdirmemeliyiz” şeklinde konuştu.

‘EŞİTLİK HERKES İÇİN OLMALI’

İyi Parti olarak sorunları çözmek adına maddeler halinde çözüm öneri getirdiklerini iddia eden Yokuş, hükümetin bunları görmek istemediğini kaydederek, “Eğitim, sağlık, ekonomi gibi ülkenin temel sorunları çözmek için bizlerde çalışmalar yürütüyoruz. Herşeyden önce vatandaşlara eşit muamele etmek gerekiyor. Yargıda bağımsızlık gerekiyor. Kamuda ayrım yapmamak lazım. Ayşe, Merve, Hasan, Hüseyin demeden tüm vatandaşların eşit muamele görmesini istiyoruz. Artık kamuda ki torpillerin sona erdirilmesi şarttır. Kimse kimsenin hakkını yememelidir” ifadelerini kullandı.

‘BU SİSTEM BİZE UYMADI’

Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’ye zarar verdiğini kaydeden Yokuş, “Parlamenter Sistem şuan en ideal sistem biçimidir. Başkanlık Sistemi’nde herşey sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı. Günlük işlerin yürümesi adına 1600 civarında imza atması gerekiyor. Oda insan. 1600 imza atmak kolay değil. Eskiden bu imzaları bakanlar, yardımcıları ya da bürokratlar atardı. En son onaya Cumhurbaşkanı’na sunulurdu. Şimdi öyle değil. Bu sistem bize uymadı” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Öte yandan Yokuş, parti olarak sahada çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek, en kısa zamanda Cumhurbaşkanı adaylarını çıkaracaklarını bildirdi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim