Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Konya Kan Bağış Merkezi iş birliğiyle geçen yıl başlatılan "Okulumda KANpanya var" projesi 2021 yılında da devam ediyor. Yeni yılın ilk kan bağışı kampanyası, Eşrefoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.Proje kapsamında 495 bin 269 öğrenci ve velisi kan bağışı konusunda bilgilendirildi. Kurumlar arasında 2019 yılında imzalanan "Okulumda KANpanya var" protokolü ile kan bağışını alışkanlık haline getiren bir neslin yetiştirilmesi hedeflenirken, proje kapsamında Konya'nın 31 ilçesinde gerçekleştirilen çalışmalarla, ilk, orta ve lise öğrencileri ile velilerine, kan bağışı ve kan bağışçısı olmanın önemi anlatılıyor. 2021 yılında da “Okulumda KANpanya var" projesi Eşrefoğlu İlkokulunda başlatıldı. Düzenlenen programa Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Ahmet Serçe, Eşrefoğlu İlkokulu Müdürü Mustafa Aksoy, Türk Kızılay Konya Kan Bağış Merkezi Kan bağışçısı kazanım personeli Özlem Arslan Kuru ile veliler ve İşadamları katıldı.

‘KONYALILARI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ’

Programda konuşan Türk Kızılay Konya Kan Bağış Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Özlem Arslan Kuru, “Türk Kızılay’ı Konya Kan Bağış Merkezi olarak ‘Okulumda KANpanya’ var çalışmalarımıza bu sezon tekrardan başladık. Eşrefoğlu İlkokulu’nda bir araya geldik. Çocuklarımız çalışma kapsamında ön hazırlık yaptılar. Velilerimizde geniş bir katılımla hayat kurtarmaya geldi. Hep birlikte inşallah birçok hayata umut olacağız. Bugün birde TÜMSİAD Konya Şubesi bizimle birlikte oldu. Bağışçılarımıza onlarda küçük hediyeler takdim ettiler. Pandemi sürecinde hepimizin çeşitli kaygıları var ancak yine kan kullanımı devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde düşen kan bağışlarına karşın Konyalıları kan bağışına davet ediyoruz. Kan bağışları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde de devam ediyor. Vatandaşlarımız internet üzerinden randevularını alarak kan bağışıyla hayat kurtarabilirler” dedi.

‘ŞİMDİ MİLLETÇE BİRBİRİMİZE KAN OLMA VE CAN OLMA ZAMANIDIR’

Kan bağışında bulunan velileri ve eğitimcileri ziyaret eden TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Ahmet Serçe de, “TÜMSİAD Konya Şubesi olarak üyelerimizin talep ve isteklerini yerine getirirken sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veriyoruz. Malumunuz tüm insanlık olarak zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Bu süreçte birbirimizin arasına istemeden mesafeler koymak zorunda kaldık. Lakin bu mesafeyi gönül birlikteliğimizi artırarak aşmaya çalışıyoruz. Şimdi dayanışma zamanı. Şimdi milletçe birbirimize kan olma ve can olma zamanıdır. Bizde TÜMSİAD olarak bu özel çalışmaya destek olmaya geldik. ‘İyilik kanımızda vardır’ düsturunu da hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

‘KAMPANYAYI OKULUMUZDA DÜZENLENMEKTEN GURUR DUYUYORUZ’

Eşrefoğlu İlkokulu Müdürü Mustafa Aksoy ise, “Okulumuz olarak muadili üretilemeyen tek sıvı olan kan sıvısı kampanyasını düzenlenmekten gurur duyuyoruz. Bu bizim ilk değil daha öncede yapmış olduğumuz bir kampanyadır. Kızılay’ımıza bu noktada elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Velilerimize ve işadamlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim